Ασταμάτητη η Εθνική στο φετινό Eurobasket, 99-79 τους Ουκρανούς

Ασταμάτητη η Εθνική στο φετινό Eurobasket, 99-79 τους Ουκρανούς

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ασταμάτητος, σπάζοντας ατομικό ρεκόρ με την «γαλανόλευκη» (41), η Εθνική Ελλάδας επικράτησε και της Ουκρανίας με 99-79 και σφράγισε την πρώτη θέση του ομίλου. Εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Παπαγιάννης, Καλάθης και Ντόρσεϊ.

Πρώτη και… καλύτερη. Τι και αν τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος; Η Εθνική μας ομάδα με μπροστάρη τον τρομερό και φοβερό Γιάννη Αντετοκούνμπο σκόρπισε με 99-79 την Ουκρανία και «σφράγισε» την πρωτιά στον Γ’ όμιλο.

Νέο ρεκόρ πόντων με το εθνόσημο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 41 πόντους, με τον «Greek Freak» να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, εν όψει των νοκ άουτ που θα γίνουν στο Βερολίνο από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

«Σκληρό» παιχνίδι από τους Ουκρανούς προς τον ηγέτη της γαλανόλευκης, όμως αυτός δεν έδωσε σημασία κάνοντας… όργια μπροστά στα μάτια του κολλητού και συμπαίκτη του στους Μπακς, Κρις Μίντλετον.

Στο τέλος της βραδιάς ο Αντετοκούνμπο είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με την Εθνική με 41 πόντους από 13/16 δίποντα και 15/18 βολές, του έλειψαν μόλις δύο πόντοι για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ντιρκ Νοβίτσκι σε τελική φάση EuroBasket τον 21ο αιώνα και του Νίκου Γκάλη με την φανέλα της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση.

Με τους Θανάση, Γιάννη, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Καλάθη ξεκίνησε η Ελλάδα. Στην αρχική τους πεντάδα, οι Ουκρανοί είχαν τους «πύργους» Λεν και Πουστοβόι.

H Eθνική μας «έτρεξε» γρήγορα ένα σερί 7-0 με τον Μίχαλιουκ να σκοράρει το πρώτο καλάθι της Ουκρανίας για το 10-2. Τα εύκολα λάθη των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στους Ουκρανούς να «ψαλιδίσουν» την διαφορά για το 23-20 της πρώτης περιόδου.

Νωθρά ξεκίνησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική, με την Ουκρανία να κάνει σερί 5-0 και να περνάει μπροστά (23-25). Το τρίποντο του Σλούκα έδωσε μια «ανάσα» στην Εθνική (26-25), ωστόσο το παιχνίδι στα όρια του αντιαθλητικού από τους Ουκρανούς χάλουσε το μυαλό των παικτών του Ιτούδη με τους Ουκρανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +7 (39-46).

Η πρώτη κίνηση του Ιτούδη, στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ήταν να βάλει τον Παπαγιάννη στη θέση του Θανάση Αντετοκούνμπο. O σέντερ του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκε δίπλα στον Αντετοκούνμπο και εκεί άλλαξε όλη η ιστορία του παιχνιδιού.

Το 39-46 έγινε 52-51 σε 4’48» και με«όπλο» την εξαιρετική της άμυνα η Εθνική «κόλλησε» το μυαλό των Ουκρανών και βγάζοντας απανωτούς αιφνιδιασμούς για το +10 (63-55).

Με ένα επιμέρους σκορ 35-13 η Ελλάδα έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +11 (71-57). Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε η Ελλάδα και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με «όπλο» την άμυνά της και τις σωστές επιλογές στην επίθεση εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (80-59), στο 32’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι άνοιξε πολύ, με τους παίκτες του Ιτούδη είχαν τα ηνία της αναμέτρησης παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 99-79, αλλά και φυσικά την πρωτιά στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου