Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο «Λόγος»

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο «Λόγος»

Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου “Λόγος” της Εκκλησίας της Αλβανίας (έργου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου) σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Τιράνων και την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα διοργάνωσαν χθες εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Προϊστάμενη του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου «ΛΟΓΟΣ», Δρ. Βασιλική Αποστολούδα.

Παρευρέθηκαν η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Κωνσταντίνα Καμίτση, καθώς και η Δρ. Ίσιδα Μέτα (Foçi), εκπρόσωπος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στην Σχολή Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Τιράνων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο κ. Θεοδοσίου Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για το θέμα «Μηχανές και Ρομπότ στην Αρχαία Ελλάδα».

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και η Έκθεση «Μεγάλα Τεχνικά Έργα της Αρχαίας Ελλάδας», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το ευρύ κοινό από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου.

Η εκδήλωση προβλήθηκε και διαδικτυακά, και ήταν ανοιχτή σε παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσους ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου