Εορτασμός 32ης επετείου ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και κοπή πίτας

Εορτασμός 32ης επετείου ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και κοπή πίτας

Στους Αγίους Σαράντα, στην έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έγινε εφέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό της 32ης επετείου από την ίδρυση της πολιτικο-κοινωνικής και πολιτισμικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΑ».

Η κατάμεστη αίθουσα του Ιερού Ναού «Άγιος Χαράλαμπος», έδειξε την επιθυμία και την χαρά των μελών της Ομόνοιας, απ' όλα τα μέρη του Βορειοηπειρωτικού χώρου, να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις του δικού τους φορέα, μια επιθυμία που την είχε διακόψει η πανδημία του κορονοϊού δύο χρόνια.

Δεν απουσίασαν κι αυτή τη φορά οι καλεσμένοι από την Ελλάδα και οι διπλωματικές αρχές. Συγκεκριμένα η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχαρίδης, η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης και του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο βουλευτής στο αλβανικό Κοινοβούλιο Βαγγέλης Ντούλες, ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ο συντονιστής Βορ/των ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τρίχας, μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την Θεία Λειτουργία, από τον πατηρ- Κοσμά και ευχέλαιο για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ακολούθησε η επετειακή εκδήλωση με συντονιστή την δημοσιογράφο Άννα Τσίμου, η οποία αναφέρθηκε σε μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα και στιγμές στην πορεία της Ομόνοιας, αφού προηγήθηκαν η ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες αγωνιστές της Ομόνοιας και τελευταίως για την απώλεια του τέως βουλευτή Κ. Μακαριάδη, και ο ψαλμός του Εθνικού μας Ύμνου. Πιο διευρυμένα για την 32η πορεία της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», μίλησε ο Γενικός Πρόεδρος Βασίλης Κάγιος, με το κεντρικό μήνυμα η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ήταν και παραμένει το σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Χαιρέτησαν την επετειακή εκδήλωση η Πρέσβης κ. Κ. Καμίτση, ο Γ. Πρόξενος κ. Δ. Σαχαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, κ. Φ. Πιπιλή και κ. Β. Γιόγιακας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Κάτσης και ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες.

Εκφράσανε τις ευχαριστίες τους προς το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, που τους επέλεξε, στην συνεδρίασή του την 21η Ιανουαρίου,και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα, οι τρεις υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημάρχου στους Δήμους: Χιμάρας, Δρόπολης -Πωγωνίου και Φοινίκης, οι: Φρέντης Μπελέρης, Αναστάσιος Μανέκας και Λεωνίδας Χρήστος.

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες και η γεύση της πρωτοχρονιάτικης πίττας, ολοκλήρωσαν την εκδήλωση.

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου