Σε έξι νέες χώρες η δραστηριοποίηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Σε έξι νέες χώρες η δραστηριοποίηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Με στόχο τη διάδοση τη ελληνικής γλώσσας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διευρύνει την παρουσία του και δραστηριοποιείται πλέον σε έξι νέες χώρες (Αλβανία, Γαλλία, Γεωργία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο).

Στη Γεωργία, το ΕΙΠ πραγματοποίησε εργαστήρια μετάφρασης σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2022, στο Ινστιτούτο Κλασικών Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίων, καθηγητές του Πανεπιστημίου έδωσαν διαλέξεις για θέματα που αφορούν στην ποιητική της μετάφρασης και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα, γνωστοί γεωργιανοί μεταφραστές μοιράστηκαν μεθοδολογίες και πρακτικές, τις δυσκολίες και προκλήσεις της λογοτεχνικής μετάφρασης, ενώ φοιτητές, απόφοιτοι και ερευνητές μετέφρασαν από κοινού διηγήματα σύγχρονων Ελλήνων πεζογράφων.

Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και χρήσιμες συμβουλές για την απόδοση των μοναδικών συμβόλων, εικόνων, λέξεων, αισθήσεων του πρωτοτύπου ολοκληρώθηκαν με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου