Στα Τίρανα η θεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Στα Τίρανα η θεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Μπορεί το λογοτεχνικό “Ετος Καμπανέλλη” να έλαβε τέλος πριν από μερικές ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι δράσεις σταμάτησαν.

Το αφιέρωμα στον μεγάλο Νάξιο συγγραφέα έχει ως νέο σταθμό την Αλβανία.

Με βάση την ενημέρωση από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στα Τίρανα θα δοθεί παράσταση με βάση το έργο του Καμπανέλλη.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους Ιάκωβος Καμπανέλλης» τιμά την μνήμη και την προσφορά του μεγάλου δημιουργού με σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα Τίρανα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «In Kambanellis Neighbourhoods», σε σκηνοθεσία της Κυριακής Μήτσου.

Αποτελεί διασκευή των τριών εμβληματικών έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Η Έβδομη Μέρα της Δημιουργίας», «Η Αυλή των Θαυμάτων» και «Η Ηλικία της Νύχτας».

Η παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε προ ημερών στο Λονδίνο, πραγματοποιείται με την στήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου King’s College of London,το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Λονδίνου και του Culture in Action.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:00

Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, Καθεδρικός Ναός Αναστάσεως Τιράνων

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου