Η κατακόμβη του Ελμπασάν στις όχθες του Γενούσου

Η κατακόμβη του Ελμπασάν στις όχθες του Γενούσου

Μια πρωτοχριστιανική εκκλησία - κατακόμβη τράβηξε πρόσφατα επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και βρίσκεται στο Ελμπασάν της Αλβανίας

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ναός μπορεί να είναι μοναδικός στο είδος του, όχι μόνο σε αυτήν την πόλη, αλλά και σε όλη την αλβανική επικράτεια.

Η εκκλησία βρίσκεται εντός του Κάστρου στο Ελμπασάν που ονομάζεται Εκκλησία του Αγίου Κοσμά, η οποία λειτούργησε για αιώνες για τους πιστούς ακόμη και σε περιόδους πολέμων, εισβολών και δικτατοριών. Αυτό φυσικά αποδεικνύει πόσο πνευματικά συνδέονται οι ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλεως με τον Θεό.

Ο ορθόδοξος ιερέας της περιοχής αναφέρει ότι οι κατακόμβες αυτού του τύπου είναι απομιμήσεις των κατακόμβων της Ιερουσαλήμ, ενώ ο συγκεκριμένος ναός φέρει ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στη συνοικία του Κάστρου διέμεναν και διαμένουν πολλοί βλαχόφωνοι κάτοικοι ελληνικής καταγωγής. 

Επίσης είναι ήδη γνωστό ότι η πόλη του Ελμπασάν είναι η μόνη της σημερινής Αλβανίας που από κάτω έχει κατακόμβες (υπόγειες σήραγγες) και βρίσκεται στις όχθες του γνωστού Σκουμπίνη ή αλλιώς Γενούσου ποταμού. 

Εκτός των παραπάνω, στην πόλη του Ελμπασάν, πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια σπουδαία ψηφιδωτά από το δάπεδο μιας μεγάλης βυζαντινής βασιλικής. 

Ινδοί επιχειρηματίες με αλβανική υπηκοότητα στην λ...
Αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για αυτοκτονία του ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 22/01/22, 14:02

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη