Δρυμάδες: Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων ο δήμος Χιμάρας αυθαίρετα ξήλωσε την σκεπή του Αγίου Σπυρίδωνα (βίντεο)

Δρυμάδες: Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων ο δήμος Χιμάρας αυθαίρετα ξήλωσε την σκεπή του Αγίου Σπυρίδωνα (βίντεο)

Άγια ημέρα σήμερα στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας και ενώ ο Ιερέας με τους ενορίτες συμμετείχαν στον αγιασμό τον υδάτων και την ρίψη του σταυρού, Αλβανοί εργάτες σκαρφάλωσαν στην σκεπή της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα για να ξηλώσουν τα κεραμίδια. Ο χώρος της εκκλησίας ήταν κλειδωμένος με αποτέλεσμα οι εργάτες να σκαρφαλώσουν από τους τοίχους σαν τους κλέφτες.

Σκοπός, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι και ο ιερέας π. Ευθύμιος, ήταν να αλλάξουν τα κεραμίδια στην σκεπή με νεότερα όμως η σκεπή είχε ανασκευαστεί προ διετίας και ήταν σε άριστη κατάσταση. Παρόλα αυτά οι διαδικασίες έγιναν υπογείως καθώς ο Ιερέας είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να γίνει η αλλαγή της σκεπής, επίσης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή της Χιμάρας για εργασίες στην εκκλησία. Οι τέσσερις εργάτες μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Ιερέα τράπηκαν σε φυγή και φυσικά μετά το περιστατικό ουδείς υπεύθυνος εμφανίστηκε ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Όπως μας ενημέρωσε κάτοικος του χωριού Δρυμάδες, τα κεραμίδια που υπήρχαν στην σκεπή του ναού, ήταν ημι-παραδοσιακού τύπου και 2 χρόνια τώρα δεν υπήρχαν προβλήματα όπως διαρροές υδάτων ή διάβρωση των κεραμιδιών. Τα νέα κεραμίδια που θέλει να τοποθετήσει η δημοτική αρχή, είναι κακής ποιότητας και ακατάλληλα για τέτοιου μεγέθους σκεπές. Σε όσα σπίτια έχουν τοποθετηθεί έχουν παρουσιάσει προβλήματα διαρροής υδάτων από τις βροχές και αυτό οφείλετε στα κακής ποιότητας υλικά αλλά και στην επίσης κακής ποιότητας εργασία του συνεργείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος το 2018 στον Ι.Ν του Αγίου Σπυρίδωνα

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αυθαίρετη παρέμβαση των Αλβανών εργολάβων και του κράτους σε κτήρια που δεν είναι δημόσια αλλά ανήκουν στην εκκλησία. Πρόκειται περι αλαζονικής συμπεριφοράς απέναντι σε μια τοπική κοινωνία η οποία το 2016 είχε συγκρουστεί σφόδρα με το αλβανικό κράτος όταν αυτό είχε κατεδαφίσει αυθαίρετα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου που απέχει μόλις 100 μέτρα από τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Τραγική φιγούρα ο Ιερέας του χωριού π. Ευθύμιος που δημοσίευσε βίντεο-καταγγελίας και ζητά βοήθεια ώστε να προστατέψει την εκκλησία του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου