Εγκρίθηκε το master plan από το δημοτικό συμβούλιο - Να ποιοι ψήφισαν υπέρ ενώ κατέχουν την ελληνική υπηκοότητα

Εγκρίθηκε το master plan από το δημοτικό συμβούλιο - Να ποιοι ψήφισαν υπέρ ενώ κατέχουν την ελληνική υπηκοότητα

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χιμάρας έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των κατεδαφίσεων

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το master plan που σηματοδοτεί νέες κατεδαφίσεις περιουσιών των Χιμαραίων. Περίπου 60 λεοντόκαρδοι συγχωριανοί μας βρέθηκαν στο αλβανικό χωριό Κούτσι, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά πως το δημοτικό συμβούλιο βάσει νομοθεσίας είναι ανοιχτό προς το κοινό, παρόλα αυτά και τις 2 φορές οι κάτοικοι που διαφωνούν με την εφαρμογή του master plan παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Έξι συνολικά μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας που ψήφισαν την έγκριση του master plan, που επιδιώκει να ξεριζώσει τον ελληνισμό της Χιμάρας, κατέχουν την ελληνική υπηκοότητα. Αυτοί είναι οι:
Μπλερίνα Αντώνη
Τιμολέον Γκερδούκης
Κυριάκος Μερκούρης
Αλέκος Τάτος
Μιμόζα Δράμη
Μενέλαος Γκιναράρης

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι Βορειοηπειρωτικοί φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα από τους παραπάνω, όπως ακριβώς συνέβει πρόσφατα και με τον δήμαρχο της Χιμάρας. Κάτι τέτοιο προβλέπει ξεκάθαρα άλλωστε και το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπου σύμφωνα με τον ν. 3284/2004 "Περί κυρώσεως του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας", «Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδος, μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος της ελληνικής ιθαγένειας»

Το παράδοξο της ημέρας ήταν πως ο Φώτης Καραβέλας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και καταγωγή από το χωριό Δρυμάδες, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επιλογή τόπου και χρόνου όπου έγινε το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας ενδεχομένως να εξιλεωθεί δεν ψήφισε την έγκριση του σχεδίου και δήλωσε παρόν.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους και αύριο στις 10 π.μ. τοπική ώρα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου