Την τσιμεντοποίηση της Χιμάρας στοχεύει το αναθεωρημένο ρυθμιστικό σχέδιο του Γκόρου που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την τσιμεντοποίηση της Χιμάρας στοχεύει το αναθεωρημένο ρυθμιστικό σχέδιο του Γκόρου που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας η ατζέντα ήταν φορτωμένη και οι εντάσεις δεν έλειψαν. Το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν μια πρωτοβουλία που πρότεινε ο εκτελών καθήκοντα δημάρχου, Jorgo Goro, για την αναθεώρηση του Γενικού Τοπικού Σχεδίου Χιμάρας.

Στη συνοδευτική έκθεση του σχεδίου απόφασης, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, ο Γκόρο δικαιολόγησε την ανάγκη αναθεώρησης του ρυθμιστικού σχεδίου με τα αιτήματα που έλαβε από τους πολίτες, αλλά όχι μόνο.


«Οι λόγοι ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας σχετίζονται με την ανάγκη του δήμου να ανταποκριθεί σε 132 αιτήματα ενδιαφέροντος κατοίκων και επιχειρήσεων, καθώς και αιτήματα που ελήφθησαν από τον Εθνικό Οργανισμό Χωροταξίας και τον Φορέα Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών στην περιοχή. με εθνική σημασία αλλά και στρατηγικές επενδύσεις», αναφέρει η έκθεση.

Η αναθεώρηση του τοπικού σχεδίου δεν είναι παρά περαιτέρω τσιμέντωμα της ακτής. Οι περιοχές, που το ισχύον σχέδιο έχει κηρύξει πράσινες όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση, με το νέο σχέδιο μετατρέπονται σε γη προς δόμηση.

Αν και ο δήμος Χιμάρας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αλλαγή του σχεδίου με τα αιτήματα που δέχονται από τους κατοίκους για ανέγερση, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι πρόκειται για απάτη. Οι πολίτες της Χιμάρας δυσκολεύονται να χτίσουν γιατί τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας αποτελούν ανοιχτή πληγή εδώ και καιρό.

Οι μόνοι που καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτόν τον αποκλεισμό είναι φίλοι της κυβέρνησης και ισχυροί επιχειρηματίες στρατηγικών επενδύσεων, που χτίζουν θέρετρα στην ακτή, κάτι που παραδέχεται ξεκάθαρα και το ίδιο το Δημαρχείο της Χιμάρας.

«Η αναθεώρηση έρχεται και ως ανάγκη προσαρμογής του Τοπικού Γενικού Σχεδίου στις σημερινές απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και εστίασης στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», αναφέρεται στο αναθεωρημένο σχέδιο.

Η συζήτηση αυτής της πρωτοβουλίας συνοδεύτηκε από εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν ότι πίσω από την αλλαγή σχεδίου κρύβονται τα συμφέροντα της κυβέρνησης.

Μετά τις συζητήσεις στο Συμβούλιο, το σχέδιο απόφασης εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους των συμβούλων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποτελώντας έναν από τους λόγους που ο Φρέντης Μπελέρης μπήκε στη φυλακή και ο Γκόρο παρέμεινε στην καρέκλα του δημαρχείου παρόλο που οι πολίτες ψήφισαν την απομάκρυνσή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου