Το σπίτι 75χρονης επιχειρεί να αρπάξει γνωστός κατηγορούμενος για απαλλοτριώσεις στους Δρυμάδες

Το σπίτι 75χρονης επιχειρεί να αρπάξει γνωστός κατηγορούμενος για απαλλοτριώσεις στους Δρυμάδες

Σε ακόμη μια εγκληματική ενέργεια φέρεται να έχει εμπλακεί ο Helidon Gjikoka, ο δύο φορές κατηγορούμενος για πλαστογραφία εγγράφων με σκοπό την απαλλοτρίωση 1430 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Περίβολου στους Δρυμάδες.

Αυτή τη φορά στόχος του επιχειρηματία Helidon Gjikoka είναι η αρπαγή ενός σπιτιού στους Δρυμάδες, περίπου 70 ετών.

Αν και τα προβλήματα του Γκικόκα παραμένουν ανοιχτά στο Δικαστήριο και την Εισαγγελία της Αυλώνας σχετικά με την κατασκευή του συγκροτήματος «Ambel Beach» στο οικόπεδο του ξαδέλφου του, έχει ήδη βάλει στο στόχαστρό του ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο προς αλλοτρίωση.

Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι που βρίσκεται στους Δρυμάδες, όπου μένει η 75χρονη Ανδρονίκη Κόκα μαζί με τον γιο της, Ηλία Κόκα.

Το ακίνητο αυτό χτίστηκε επί κομμουνιστικού καθεστώτος σε ένα οικόπεδο που το τότε καθεστώς και η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζουν ως ιδιοκτησία της οικογένειας Κόκα και όχι ως ιδιοκτησία του Gjikoka.

O Helidon Gjikoka έκανε αίτηση στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του Κρατικού Κτηματολογίου Αυλώνας, ζητώντας να νομιμοποιηθεί και να υποθηκευθεί το 70χρονο κτίριο όπου διαμένει η ηλικιωμένη στο όνομα του Helidon Gjikoka.

Με βάση αυτό το αίτημα, ο Gjikoka μετέφερε στελέχη του Κτηματολογίου στο πεδίο για να κάνουν μετρήσεις και να τραβήξουν δορυφορικές φωτογραφίες του αντικειμένου.

Όμως στις 31 Οκτωβρίου 2019 έφτασε ένα δεύτερο αίτημα στα γραφεία του Κτηματολογίου Αυλώνας, αυτή τη φορά από την 75χρονη Ανδρονίκη Κόκα, η οποία ζήτησε την έναρξη των διαδικασιών νομιμοποίησης και υποθήκης για το σπίτι όπου διαμένει.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημα, οι επιθεωρητές του Κτηματολογίου πήγαν στο χωράφι, διαπιστώνοντας ότι για το ίδιο οικοδομικό αντικείμενο και οικόπεδο που βρίσκεται στο χωριό Δρυμάδες, είχαν κάνει αίτηση οι Ανδρονίκη Κόκα και Helidon Gjikoka.

Λόγω αυτής της αδιευκρίνιστης κατάστασης σε ποιον ανήκει αυτό το οικόπεδο και το διώροφο διαμέρισμα, το Κτηματολόγιο με την υπ' αριθμ. 1882 διαταγή της 20ης Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε να αναστείλει τη διαδικασία νομιμοποίησης του αιτούντος Helidon Gjikoka.

Στη διάταξη υπογραμμίζεται ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχίσει να παραμένει σε αναστολή, έως ότου αρμόδιο δικαστήριο αποφασίσει να επιλύσει τη σύγκρουση με οριστική απόφαση.

Τώρα όμως η 75χρονη έχει καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία της Αυλώνας, καταγγέλλοντας τον Gjikoka για την κατηγορία της «Πλαστογραφίας».

Στην έκθεσή της η Ανδρονίκη Κόκα ζητά την ποινική δίωξη του Gjikoka και την επαλήθευση κάθε εγγράφου στο γραφείο του Κτηματολογίου στην Αυλώνα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο Gjikoka συνεχίζει να παραμένει σε «κατ' οίκον περιορισμό» σε σχέση με την υπόθεση της υφαρπαγής 1430 τμ στην περιοχή του Περιβόλου.

...

Αλβανός ιδιοκτήτης τουριστικού συγκροτήματος στους Δρυμάδες παραβίασε τον κατ' οίκον περιορισμό

Η αστυνομία της Αυλώνας συνέλαβε τον επιχειρηματία Helidon Gjikoka. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο Γκικόκα βρισκόταν σε «κατ' οίκον περιορισμό» που του επέβαλε το Δικαστήριο της Αυλώνας, αλλά παρά την...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου