Για δεύτερη φορά συλλαμβάνεται ο τοπογράφος του δήμου Χιμάρας - Πλαστογράφησε πάνω από 13 χιλιάδες τμ στους Γκιλεκάτες

Για δεύτερη φορά συλλαμβάνεται ο τοπογράφος του δήμου Χιμάρας - Πλαστογράφησε πάνω από 13 χιλιάδες τμ στους Γκιλεκάτες

Η Εισαγγελία Αυλώνας κατάσχεσε 13 χιλιάδες 750 τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή των Γκιλεκάτων του δήμου Χιμάρας.

Το ακίνητο αυτό έχει πλαστογραφηθεί από δύο άτομα, αδελφό και αδελφή, τον Ελτόν Μάρκο και τη Λαρίσα Μάρκο.

Ο Ελτόν Μάρκο εργαζόταν ως τοπογράφος στον δήμο Χιμάρας και λόγω της θέσης του κατάφερε να παραποιήσει μια σειρά εγγράφων, αποκτώντας πάνω από 13 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης, αξίας 2 εκατομμύρια και 750 χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα υπό την ηγεσία του εισαγγελέα Arjan Xhaferaj, αποκάλυψε ότι ο τοπογράφος του δήμου Χιμάρας είχε ωφεληθεί από αυτή την επιφάνεια γης, φτιάχνοντας μια σειρά από πλαστά έγγραφα.

Το ίδιο άτομο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας το 2021 ότι είχε ωφεληθεί παράνομα από τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 8700 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκονται σε περιοχές των Δρυμάδων.

Τα τρία αυτά ακίνητα με εμβαδόν 2.500, 3.000 και 2.200 τ.μ. είναι εγγεγραμμένα στο υποθηκοφυλακείο της Αυλώνας στο όνομα Arqile Marko, Mimoza Marko, των δύο γονιών του Elton Marko και της αδελφής του, Larisa Marko.


Για την κλοπή αυτών των περιουσιακών στοιχείων, ο τοπογράφος του Δήμου Χιμάρας, έχει χρησιμοποιήσει ένα πολύ έξυπνο σχέδιο πλαστογραφίας μιας σειράς εγγράφων, που φέρουν το όνομα και την πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην δημάρχου Χιμάρας, Jorgo Goro.

Με βάση αυτή την κατάσταση, διατάχθηκε η σύλληψη του τοπογράφου Έλτον Μάρκο.

Από τις πράξεις που διενεργήθηκαν κατά την έρευνα, αποδείχθηκε ότι η αδελφή και ο αδελφός σε συνεργασία μεταξύ τους διέπραξαν «Πλαστογραφία εγγράφων», περισσότερες από μία φορές «Πλαστογραφία, σφραγίδων και εντύπων», περισσότερες από μία φορές «Ξέπλυμα προϊόντων ποινικού αδικήματος ή εγκληματικής δραστηριότητας».

...

Σύλληψη δύο αδελφών στη Χιμάρα για καταγραφή περιουσίας 2,7 εκατ. ευρώ με πλαστά έγγραφα

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στη Χιμάρα καθώς χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να καταγράψουν περιουσία αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η εισαγγελία Αυλώνας αποφάσισε την κατάσχεση έκτασης 13.750 ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου