Σύλληψη δύο αδελφών στη Χιμάρα για καταγραφή περιουσίας 2,7 εκατ. ευρώ με πλαστά έγγραφα

Σύλληψη δύο αδελφών στη Χιμάρα για καταγραφή περιουσίας 2,7 εκατ. ευρώ με πλαστά έγγραφα

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στη Χιμάρα καθώς χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να καταγράψουν περιουσία αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εισαγγελία Αυλώνας αποφάσισε την κατάσχεση έκτασης 13.750 τ.μ. αξίας 2.750.000 ευρώ, στο χωριό Γκιλεκάτες του Δήμου Χιμάρας, αφού οι έρευνες απέδειξαν ότι ήταν εγγεγραμμένο στο Κτηματολόγιο Αυλώνας (ASHK) με πλαστά έγγραφα.

Μετά από αίτημα της εισαγγελίας, το Δικαστήριο αποφάσισε τη σύλληψη για τον πολίτη Ε.Μ. καθώς και κατ' οίκον κράτηση για την Λ.Μ.


Πλαστά έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν σε ορισμένα ιδρύματα από τα υπό έρευνα πρόσωπα, όπως π.χ. Επαρχιακό Συμβούλιο Αυλώνας, Δήμο Χιμάρας, στη δικαστική διαδικασία που αναπτύχθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνας και στη συνέχεια στο Κτηματολόγιο.

Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι, μετά την εγγραφή, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες ενέργειες, διασπάσεις, συναλλαγές/εκποιήσεις στα ακίνητα, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής έκτασης των 13.750 τ.μ. σε τρίτους.

Την ώρα της διενέργειας των παραπάνω διαδικασιών ο πολίτης Ε.Μ. βρέθηκε στο γραφείο του τοπογράφου του Δήμου Χιμάρας.

Ομοίως, από τις έρευνες προέκυψε ότι μετά την εγγραφή στο πρώην ZVRPP Αυλώνας (νυν ASHK) της έκτασης 13.700 τ.μ., έγιναν νομικές ενέργειες επί του ακινήτου με σκοπό την απόκρυψη/συγκάλυψη της παράνομης φύσης της αποκτηθείσας περιουσίας με πλαστά έγγραφα.

Από τη συνολική επιφάνεια των 13.750 τ.μ., πουλήθηκε έκταση 7050 τ.μ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου