Δύο συλλήψεις για τις φωτιές σε Λούκοβο και Άγιο Βασίλη

Δύο συλλήψεις για τις φωτιές σε Λούκοβο και Άγιο Βασίλη

Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε Λούκοβο και Άγιο Βασίλη με αποτέλεσμα να καούν δασικές εκτάσεις, ελαιόδεντρα και μελίσσια, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημίες σε σπίτια. Όπως αναφέρεται από την αστυνομία, η φωτιά προκλήθηκε και στις δύο περιπτώσεις από πολίτες που έκαιγαν χόρτα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες των περιπτώσεων εμπρησμού στην περιοχή της Χιμάρας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Μετά το ανακριτικό έργο για τον εντοπισμό και την ανάδειξη της νομικής ευθύνης των δραστών του εμπρησμού, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Χιμάρας πέρασαν χειροπέδες στους πολίτες:

Κ. D., 56 ετών, κάτοικος Λουκόβου, ο οποίος άναψε φωτιά για να κάψει χόρτα και εξαπλώθηκε σε ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να καεί δασική έκταση και 15 μελίσσια.

D. Sh., 37 ετών, κάτοικος Λουκόβου, άναψε φωτιά για να κάψει επίσης χόρτα, στον Άγιο Βασίλη και από την εξάπλωση των φλόγων κάηκε περιοχή με βλάστηση και θάμνους.

Τα διαδικαστικά υλικά διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Η Τοπική Διεύθυνση της Αστυνομίας Αυλώνας απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να μην προκαλέσουν εμπρησμό σε καμία περίπτωση, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο. Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να δηλώνουν στον αριθμό 112 και στην Ψηφιακή Επιτροπεία, για κάθε περίπτωση εμπρησμού ή παρανομίας συνολικά, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και τη γρήγορη και αμερόληπτη απάντηση.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου