Το δικαστήριο αθωώνει τους κατηγορουμένους για υφαρπαγή περιουσίας στους Δρυμάδες

Το δικαστήριο αθωώνει τους κατηγορουμένους για υφαρπαγή περιουσίας στους Δρυμάδες

Ο λόγος για τον Ελιντόν Γκικόκα, ξάδερφος των αδερφών Κόκα στους Δρυμάδες, ο οποίος είχε νοικιάσει το ακίνητό τους και κάποιες τουριστικές εγκαταστάσεις δίπλα στη θάλασσα και το λήστεψε με πλαστά έγγραφα και δωροδοκίες.

Η όλη διαδικασία έγινε στην Αυλώνα και η τελική επιβεβαίωση ελήφθη από τα Τίρανα. Λίγες μέρες αφότου μεταδόθηκε στην τηλεόραση αυτή η υπόθεση, έφυγε από τη ζωή ένα από τα αδέρφια Κόκα, ο Μάρκος.

Στην Εισαγγελία Τιράνων σχηματίστηκε ποινική δίωξη για τον Ελιδόν Γκικόκα, ο οποίος κηρύχθηκε διεθνώς καταζητούμενος και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Αγγλία με την οικογένειά του.

Το θέμα ερεύνησε παράλληλα και η εισαγγελία της Αυλώνας. Ο εισαγγελέας Ervin Karanxha προειδοποίησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υφαρπαγή της περιουσίας. Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής Ένκελ Πέζα αφαίρεσε τις ποινικές ευθύνες για όλους όσους ηγήθηκαν των δύο εισαγγελιών.

Ο εισαγγελέας της Αυλώνας, Albert Kuliqi, ευνόησε τον κατηγορούμενο, τον οποίο ο ίδιος είχε στείλει ως κατηγορούμενο στο δικαστήριο, μη προσβάλλοντας την απόφαση του δικαστή Πέζα.

«Περιέργως στη δίκη, ο εισαγγελέας απέσυρε την κατηγορία που είχε ασκήσει η Εισαγγελία των Τιράνων που είχε να κάνει με το ποινικό αδίκημα της κλοπής μέσω απάτης. Από εδώ έχουμε σοβαρές υποψίες για πράξεις διαφθοράς σε αυτή την υπόθεση», είπε ο δικηγόρος Arben Llangozi.

Με την εκτόνωση της κατάστασης, για να καλύψει τον φάκελος, ο δικαστής Laurent Fuçia, αντικατέστησε, χωρίς κανένα νομικό επιχείρημα, το μέτρο του κατ' οίκον περιορισμού με την υποχρέωση παρουσίασης για τον Elidon Gjikoka.

«Στο Εφετείο ο δικαστής Laurent Fuçia αντικατέστησε το μέτρο του πολίτη Elidon Gjikoka, περίπου 2 μήνες μετά την εφαρμογή του πρώτου μέτρου, από κατ' οίκον περιορισμό στην αναγκαστική παρουσίαση, χωρίς λόγο, χωρίς κίνητρο. Πρόκειται για άλλη μια εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε από αυτόν τον δικαστή. Ο Elidon Gjikoka έχει κλέψει την περιουσία και κρατά αυτή την περιουσία με πράξεις διαφθοράς. Υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που βρίσκονται στο Δικαστήριο της Αυλώνας που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις. Έγιναν μαζί με τον κλέφτη Elidon Gjikoka», είπε ο δικηγόρος Llangozi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου