Ημερίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου (φωτογραφίες)

Ημερίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου (φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή και τεράστιο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Copernicus: Εξειδικευμένες υπηρεσίες για το περιβάλλον και τους πολίτες» που διοργάνωσε το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το PRAXI Networkτου Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα και του Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης που έμαθαν πως μπορούν να επωφεληθούν από τα δορυφορικά δεδομένα, ενώ παρόντες ήταν ακαδημαϊκοί, φοιτητές και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής.

Η Ημερίδα εστίασε στην παρουσίαση του Προγράμματος Copernicus, στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό και στην ενημέρωση φορέων και οργανισμών για τη χρήση των υπηρεσιών του Copernicus στη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Στην ημερίδα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της Αλβανίας.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχαρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της παρουσίασης της εν λόγω θεματικής για την ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου.

Στη συνέχεια η Δήμητρα Τσούτσου από το Δίκτυο Πράξη έκανε μια εισαγωγή στους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος FPCUP.

Η βασική παρουσίαση με θέμα τα μεγάλα δορυφορικά δεδομένα Copernicus στην εκτίμηση και διαχείριση φυσικών καταστροφών έγινε από τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ Χάρη Κοντοέ ο οποίος παρουσίασε τις υπηρεσίες του Κέντρου BEYOND για το περιβάλλον και τους πολίτες! Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ερευνήτρια του Κέντρου BEYOND Αλεξία Τσούνη η οποία παρουσίασε τις υπηρεσίες FLOODHUB, FIREHUB AGRIHUB και SOLARHUB ενώ έκανε και περιήγηση στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Κέντρο για τις ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής ως προς την εκτίμηση κινδύνου από φυσικές καταστροφές στην Αττική.

Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών

Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών, Τηλεπισκόπησης

Copernicus EU

Horizon2020-e-shape

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου