Οι μαθητές του «Ομήρου» Χιμάρας επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο Φιλελληνισμού

Οι μαθητές του «Ομήρου» Χιμάρας επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού έχει εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακών ξεναγήσεων για τα σχολεία και τους πολιτισμικούς φορείς που αδυνατούν να επισκεφθούν το Μουσείο, λόγω των περιορισμών της πανδημίας και της αδυναμίας μετακίνησης. Έχουν προγραμματισθεί ήδη περισσότερες από 150 επισκέψεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμααπευθύνεται επίσης και στα ελληνικά σχολεία της ομογένειας και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Φιλελληνισμού υποδέχτηκε διαδικτυακά τους μαθητές του 9χρονου Ελληνοαλβανικού σχολείου "Όμηρος" Χιμάρας.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μέσα από μια ευχάριστη και διδακτική αλληλεπίδραση με το προσωπικό του Μουσείου την επιρροή της Ελληνικής παιδείας και των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού στις τέχνες, στην πολιτική και την κοινωνική πρόοδο, καθώς την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα, και την συμβολή του στην Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Η ελεύθερη ξενάγηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν ενεργειών της αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης της Ελλάδας στην Αλβανία, κυρίας Λευκοθέας Κάτσενου και της Συμβούλου Περιφέρειας Αττικής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κυρία Αμαλία Ρόντου-Γκόρου.

Οι επισκέψεις στο Μουσείο συνεχίζονται ζωντανά και διαδικτυακά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 210-8094750

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου