Αλβανός κωμικός στρατηγικός επενδυτής στους Δρυμάδες της Χιμάρας

Αλβανός κωμικός στρατηγικός επενδυτής στους Δρυμάδες της Χιμάρας

Συνεχίζεται η εγκληματική παρωδία της αλβανικής κυβέρνησης και του αρχηγού της Έντι Ράμα, ειδικά όσον αφορά τα παραλία της Χιμάρας.

Αυτή τη φορά, μετά τον σύζυγο της Αλβανίδας ΥΠΕΞ, ένας κωμικός Αλβανός, εμφανίζεται ως στρατηγικός επενδυτής στους Δρυμάδες της Χιμάρας.

Ο Ράμα, προχωρώντας ακάθεκτος, παραχωρεί στον ηθοποιό Gazmend Paja (Γκαζμέντ Πάγια), 133 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στους Δρυμάδες.

Η εταιρεία του ονομάζεται «Ecotech Energy Services» ΚΑΙ μαζί με την εταιρεία «Startek» θα επενδύσουν 13,8 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο χωριό της Χιμάρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Paja επωφελήθηκε 133 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης για να χτίσει το «Dhërmi Restort» ένα πολυτελές συγκρότημα που εστιάζει στον τουρισμό της ελίτ, σύμφωνα με την απόφαση της Αλβανικής Υπηρεσίας Επενδυτικής Ανάπτυξης.

Σε αυτόν τον χώρο θα κατασκευαστούν βίλες και ξενοδοχείο 5 αστέρων, με το τελευταίο να καταλαμβάνει έκταση 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Τα υπόλοιπα 108 χιλ. μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή επαύλεων που θα πουληθούν από εταιρείες και φυσικά δεν φέρνουν καμία δημόσια ανάπτυξη για τον τουρισμό, όπως εξαγγέλλει η αλβανική κυβέρνηση.

Η εταιρεία «Startek» το 2017 έκανε αίτηση μόνο για να αποκτήσει το δικαίωμα κατασκευής αυτού του θέρετρου, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει τη στρατηγική επιτροπή επενδύσεων.

Έτσι το αίτημα επιστράφηκε για συμπλήρωση της τεκμηρίωσης και τότε το έργο κέρδισε δύο χρόνια αργότερα η εταιρεία του Gazmend Paja, ευνοούμενου του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αναπτυχθεί σε ιδιωτική περιουσία καθώς και ένα μέρος της σε δημόσια γη.

Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις συνοδεύτηκε από μεγάλες συζητήσεις ακριβώς για την παροχή κρατικής περιουσίας σε επιχειρήσεις που δεν αναπτύσσουν θέρετρα για να υποδέχονται τουρίστες, αλλά χτίζουν βίλες και τα κέρδη πηγαίνουν σε εταιρείες που στην ουσία βρίσκονται στα χέρια του Ράμα και των στενών συνεργατών – φίλων του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου