Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στην Κλεισούρα (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στην Κλεισούρα (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι εκδηλώσεις στο Κοιμητήριο των Ελλήνων Πεσόντων στην Κλεισούρα. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Κατσανιώτη:

Αγαπητοί Συμπατριώτες

Βρίσκομαι μαζί σας ανήμερα της ένδοξης 28ης Οκτωβρίου,

ημέρας με μεγάλο συμβολισμό για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν σας κρύβω τη συγκίνησή μου, καθώς για πρώτη φορά προσκυνώ στα χώματα που βάφτηκαν με αίμα Ελλήνων ηρώων.

Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ένδοξες σελίδες.

Ιδιαιτέρως αυτή τη χρονιά είχαμε την ευκαιρία να ανατρέξουμε, να διδαχτούμε, να προβληματιστούμε και να υπερηφανευτούμε.

Να υπερηφανευτούμε για την ιστορία μας καθώς συμπληρώθηκανδιακόσια χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Αυτοί οι αγώνες καιαυτοίοι ήρωες ενέπνευσαν και τους Έλληνες το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 όταν για μια ακόμα φορά απάντησαν καταφατικά στο κάλεσμα της ιστορίας.

Δεν έκαναν πίσω, δεν δείλιασαν, δεν κάμφθηκαν από την υπεροχή του εχθρού.

Στα ιερά χώματα αυτής της Γης αναπαύονται οι ήρωες του 1940. Οι τάφοι τους αποτελούν σύμβολο ηρωισμού και ελπίδας.

Σύμβολο έμπνευσης και παραδειγματισμού. Σε αυτούς τους τάφους, σε αυτούς τους ήρωες κλίνουμε ευλαβικά γόνυ ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για την προσφορά και θυσία τους. Σήμερα και Πάντα!

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης επιθυμώ να ευχαριστήσω την Αλβανία για τη συνδρομή της στον εντοπισμό και στην ταφή των οστών των Ελλήνων πεσόντων.

Αποτελεί χρέος όλων μας η αξιοπρεπής ανάπαυσή τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη θυσία τους.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου στα χώματα που γράφτηκε το έπος του 1940 δεν τιμούμε μόνο τους ηρωικούς νεκρούς!

Τιμούμε και εσάς που φυλάσσετε αυτή την ένδοξη σελίδα της ελληνικής ιστορίας και σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας γι' αυτή σας την προσφορά.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου