Άλλες 3 συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών σε περιοχές της Ελληνικής μειονότητας

Άλλες 3 συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών σε περιοχές της Ελληνικής μειονότητας

Δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα, ένα στo Αργυρόκαστρο και ένα στους Αγίους Σαράντα για την μεταφορά 14 λαθρομεταναστών μέσω των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργυροκάστρου, ένας 30χρονος άνδρας από το γνωστό για την παραβατικότητά του χωριό Λαζαράτες σκόπευε να μεταφέρει 11 λαθρομετανάστες με το Ι.Χ. του στα Τίρανα, έναντι του ποσού των 200 ευρώ έκαστος.

Όσο για τον 33χρονο κάτοικο των Αγίων Σαράντα, ο ίδιος είχε κρύψει στο αυτοκίνητό του 3 λαθρομετανάστες, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και στην κατάσχεση δύο οχημάτων του.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε η αλβανική Συνοριακή Αστυνομία της Κακαβιάς σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της FRONTEX, ενώ τα στοιχεία της υπόθεσης για τον 30χρονο από τους Λαζαράτες, διαβιβάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα μεταφοράς παράνομων μεταναστών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα προς τα Τίρανα. Εκτός από το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, οι αρχές συνέλαβαν χθες και έναν Τούρκο διακινητή στα σύνορα μεταξύ των ορίων της Κορυτσάς – Σκοπίων.

Δυστυχώς οι διακινητές ποντάρουν στον πόνο των ανθρώπων, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις άγριας συμπεριφοράς απέναντί τους, με μόνο σκοπό τους το κέρδος. Από πλευράς της ΕΕΜ θα πρέπει να μας ανησυχεί έντονα η συχνή παρουσίαση τέτοιων φαινομένων, ιδιαίτερα όταν κρίνεται η ασφάλεια πολλών ανήμπορων ηλικιωμένων κατοίκων στα ελληνικά χωριά μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου