«Επίθεση» Μπερίσα σε Ερντογάν και Ράμα για την πίεση στους μουσουλμάνους της Αλβανίας

«Επίθεση» Μπερίσα σε Ερντογάν και Ράμα για την πίεση στους μουσουλμάνους της Αλβανίας

Έντονες κατηγορίες απηύθυνε ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, δηλώνοντας κατά την ομιλία του στη Βουλή, ότι ο Έντι Ράμα έστειλε ανθρώπους να ασκήσουν πίεση στον επικεφαλής της Αλβανικής Μουσουλμανικής Κοινότητας να παραιτηθεί από τη θέση του.

«Πληροφορούμαι ότι ο Έντι Ράμα έστειλε ανθρώπους να ασκήσουν πίεση στον επικεφαλής της Αλβανικής Μουσουλμανικής Κοινότητας να παραιτηθεί γιατί σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θέλει ο Ερντογάν. Είμαι εδώ για να καταδικάσω με τη μέγιστη δυνατή αντίδραση αυτές τις συμπεριφορές του Έντι Ράμα.

Δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στην αυτονομία των θρησκευτικών κοινοτήτων. Καλώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας να φέρει τους φακέλους για κάθε άτομο. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν με τα κεφάλαια του Γκιουλέν όταν ήταν ο στενότερος σύμμαχός σας, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό το σημείο. Για το τζαμί (εννοεί το νέο τζάμι των Τιράνων) τον ευχαριστούμε για την κατασκευή. Αλλά αύριο στην εξουσία θα πληρώσουμε κάθε δεκάρα για την κατασκευή του. Η αυτονομία είναι πολύ πιο πολύτιμη», είπε ο Μπερίσα.

Ο Ερντογάν εδώ και αρκετό καιρό ασκεί έντονη πίεση στην Αλβανία, ούτως ώστε να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Γκιουλέν, ενώ οι "χάρες" του στη χώρα, φυσικά και αναμένουν κάποιο αντάλλαγμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου