Η Αλβανία επωφελείται από τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η Αλβανία επωφελείται από τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε στη «Φωνή της Αμερικής» (VOA) ότι η Αλβανία και αρκετές άλλες χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων θα επωφεληθούν από τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και άλλους συμμάχους και εταίρους.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ανακοίνωσαν ότι από τα 713 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, περίπου 322 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την ίδια την Ουκρανία, ενώ 400 εκατομμύρια δολάρια σε νέα ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση έχουν προβλεφθεί για 15 χώρες, άλλες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια.

Ο εκπρόσωπος είπε στη VOA ότι αυτό το ποσό θα βοηθήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να καλύψουν τα αποθέματά τους που επηρεάζονται από δωρεές στην Ουκρανία.

Περισσότερα από 322 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας και θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά της να αμύνεται στον συνεχιζόμενο πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτή η επένδυση θα παράσχει υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών οπλικών συστημάτων που κατασκευάζονται εκτός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μεταβούν σε συστήματα ΝΑΤΟ μεγάλης εμβέλειας, όπως πυροβολικό και υποστήριξη δυνατοτήτων αεράμυνας.

Το υπόλοιπο πακέτο 713 εκατομμυρίων δολαρίων θα παρέχει αμυντικά είδη, εκπαίδευση και υπηρεσίες στην ευρωπαϊκή περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μολδαβίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας. Αυτό το ποσό θα ωφελήσει επίσης την Τσεχική Δημοκρατία και θα παράσχει πρόσθετη στήριξη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο του Ρωσικού Ταμείου κατά της Επιρροής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου