Αλβανία: Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντιδρά στην έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αλβανία: Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντιδρά στην έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα αντέδρασε σήμερα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανάρτηση στο Twitter, η Πρεσβεία αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης για τον τερματισμό της ατιμωρησίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να θέσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της εξωτερικής μας πολιτικής. Διαβάστε την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», αναφέρεται στην αντίδραση.

«Όπως σημειώνεται στην έκθεση για την Αλβανία, τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, απαλλαγμένο από πολιτική πίεση, τον εκφοβισμό ή την διαφθορά», ανέφερε η πρεσβεία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης για να τερματιστεί η ατιμωρησία, η λογοδοσία διεφθαρμένων αξιωματούχων και του οργανωμένου εγκλήματος και η ενίσχυση του κράτους δικαίου στην Αλβανία», καταλήγει η ανακοίνωση της Πρεσβείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου