Το ΔΚ καταγγέλλει την αλβ. κυβέρνηση σχετικά με την έκθεση του State Department

Το ΔΚ καταγγέλλει την αλβ. κυβέρνηση σχετικά με την έκθεση του State Department

«Η διαφθορά ήταν ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης και οι αξιωματούχοι εμπλέκονταν συχνά σε πρακτικές διαφθοράς ατιμώρητα», ανέφερε σε απόσπασμά της η έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία.

Στην συγκεκριμένη έκθεση, αντέδρασε σήμερα η αλβανική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά την αλβανική κυβέρνηση.

«Η έκθεση του State Department είναι ο πιο ξεκάθαρος ανιχνευτής ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα είναι το μεγαλύτερο κακό των Αλβανών και η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει πλέον την υποστήριξη των ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Enkelejd Alibeaj.

Επίσης, προσθέτει ότι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο (εννοεί τις ΗΠΑ) δεν αποδέχεται καθόλου τη διαφθορά και τη διακυβέρνηση που σχετίζεται με το έγκλημα, γιατί όπως καταγραφεί η έκθεση, η αστυνομία δεν εφάρμοζε πάντα το νόμο. Προσωπικές, πολιτικές ή εγκληματικές διασυνδέσεις, ανεπαρκείς υποδομές, έλλειψη εξοπλισμού και ανεπαρκής εποπτεία είχαν συχνά συνέπειες για την επιβολή του.

Ο Alibeaj προσθέτει επίσης ότι το State Department επιβεβαιώνει το γεγονός που έθεσε δυναμικά το ΔΚ, την εξαγορά και τη χειραγώγηση της ψήφου παραθέτοντας μια σειρά γεγονότων στην έκθεση, όπου σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνει και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

«Η έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη τόνισε ορισμένες ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς ψήφων, της ροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και του σημαντικού πλεονεκτήματος που απέκτησε το κυβερνών κόμμα λόγω της εξουσίας», ανέφερε το ΔΚ, κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές της 25ης Απριλίου 2021. Οι ΗΠΑ εκφράζουν επίσης ανησυχίες για τη δικαιοσύνη που, σύμφωνα με την έκθεση, δεν είναι ανεξάρτητη και αποτελεσματική».

«Κάθε λεπτομέρεια του ρεπορτάζ αποδεικνύει και στηρίζει τις θέσεις του ΔΚ και της αντιπολίτευσης που δημοσιοποιούν μέρα με τη μέρα αυτά τα γεγονότα. Αυτή η θέση στην έκθεση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό των Αλβανών που απαιτούν την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς, πραγματική και ανεξάρτητη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και κυρίως ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, κάτι που δεν έγινε στις 25 Απριλίου και σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία της τελευταίας 8ετίας.

Οι Αλβανοί αξίζουν μια δίκαιη και αδιάφθορη κυβέρνηση. Αυτό δεν μπορεί να προσφερθεί από το καθεστώς Ράμα, που έχει πιαστεί από τις ΗΠΑ και οποιονδήποτε άλλο διεθνή θεσμό, σε διαφθορά, σύνδεση με το έγκλημα και εκλογική χειραγώγηση.

Το ΔΚ είναι και θα παραμείνει με τις ΗΠΑ και τους Αλβανούς για τον τερματισμό της διαφθοράς», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΚ Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου