Αλβανία: Ελάχιστες ποινές επιβλήθηκαν σε σκάνδαλο 2,3 εκατ. ευρώ της Αστυνομίας

Αλβανία: Ελάχιστες ποινές επιβλήθηκαν σε σκάνδαλο 2,3 εκατ. ευρώ της Αστυνομίας

Ένοχα κρίθηκαν πρώην κυβερνητικά στελέχη της Αλβανίας για διαφθορά που αφορά την προμήθεια της Αλβανικής Αστυνομίας με στολές, η αξία των οποίων αγγίζει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τα συγκεκριμένα στελέχη είχαν παραβιάσει την ισοτιμία στην αξία των στολών με σκοπό το προσωπικό τους όφελος.

Η ποινή που επιβλήθηκε από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων στους δέκα υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά κάθειρξη ενός έτους και λιγότερο.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστές Atalana Zeqiraj, Flojera Davidhi και Erjon Cela καταδίκασαν την πρώην Διευθύντρια του Πρακτορείου Αγορών Edlira Naqellari σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών (μετά την έφεσή της) και πιθανότατα να μειωθεί σε ένα έτος. Επίσης της απαγορεύεται να κατέχει δημόσιες θέσεις για πέντε χρόνια. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στη Flutura Cekrezi.

Επίσης άλλοι τρεις καταδικάστηκαν με μόλις 10 μήνες φυλάκισης και άλλοι τέσσερις τέθηκαν σε αναστολή για 10 μήνες.

Τέλος, ο τελευταίος κατηγορούμενος έλαβε ποινή φυλάκισης 10 μηνών που μετατράπηκε σε 80 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με την αλβανική Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι προσέφεραν αθέμιτα πλεονεκτήματα και προνόμια για να χαρακτηρίσουν τη συγχώνευση νομικών προσώπων που ανακηρύχθηκαν νικητές στον διαγωνισμό προμηθειών, με αποτέλεσμα την παραβίαση των κανόνων ισότητας στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου