Νέες επενδύσεις υπόσχεται ο Ερντογάν στην Αλβανία με αντάλλαγμα την εξαφάνιση της FETO από την χώρα

Νέες επενδύσεις υπόσχεται ο Ερντογάν στην Αλβανία με αντάλλαγμα την εξαφάνιση της FETO από την χώρα

Την συνεργασία Τουρκίας και Αλβανίας κατά του Fethullah Gullen και του οργανισμού FETO, επεσήμανε ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο Τούρκος εκπρόσωπος του Ερντογάν που βρέθηκε αυτές τις μέρες στα Τίρανα και χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης, ζήτησε και πάλι την εξαφάνισή της.

«Όπως ανέφερε πολλές φορές ο πρόεδρός μας (Ερντογάν), αυτός ο οργανισμός ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τις χώρες στις οποίες βρίσκεται, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι προχωρά σε διάφορες δραστηριότητες χειραγώγησης για να δηλητηριάσει και να διαταράξει τις σχέσεις μας με αυτές τις χώρες», ανέφερε ο Καλίν.

Επίσης σε συνάντηση που είχε με τον Αλβανό Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Γκραμόζ Ρούτσι, ανέφερε πως η οργάνωση του Γκιουλέν στην Αλβανία δραστηριοποιείται με το προσωπείο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ πρόσθεσε πως αν συνεχίσει να υπάρχει, θα διαταράξει τις τουρκο – αλβανικές σχέσεις. Ακόμη, προανήγγειλε πως μέσα σε λίγα χρόνια η Τουρκία σκοπεύει να επενδύσει στην Αλβανία 1 δισεκατομμύριο δολάρια. (κάτι ως αντίδωρο στην απομάκρυνση της FETO)

Όπως γίνεται γνωστό ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές στον Ράμα ότι αναμένει από την «φίλη» Αλβανία να προχωρήσει στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων σχετικών ιδρυμάτων του Γκιουλέν.

Είναι πασιφανές πως όσο «προσφέρει» στην Αλβανία, άλλο τόσο θέλει ταυτόχρονα να την εξουσιάζει με κάθε τρόπο. Με πρόσχημα το θέμα της FETO φανερώνει και πάλι τις κατακτητικές του διαθέσεις στην Αλβανία, μέσω της οποίας βρίσκεται και από τα βόρεια σύνορα, απέναντι στην Ελλάδα. Ενώ όνειρό του παραμένει τι λιμάνι στην Αυλώνα.

Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να σιωπά, αγωνιζόμενη να προωθεί την Αλβανία, ως χώρα «υπόδειγμα» που προοδεύει και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έντονη παρουσία της Τουρκίας στα αλβανικά δρώμενα, συμπεριλαμβάνει και την αρνητική επιρροή της στην ζωή των Ελλήνων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου