Κακοποίηση Μαροκινού λαθρομετανάστη από την Αλβανική Αστυνομία στο Δυρράχιο

Κακοποίηση Μαροκινού λαθρομετανάστη από την Αλβανική Αστυνομία στο Δυρράχιο

Ένας Μαροκινός μετανάστης που συνελήφθη από την Αλβανική αστυνομία αφού έφτασε παράνομα στη χώρα ισχυρίστηκε ότι ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ενώ ήταν υπό κράτηση.

Ο Elmedi Nouak είπε στα αλβανικά ΜΜΕ ότι δέχτηκε επίθεση από την Αστυνομία Δυρραχίου αμέσως μετά τη σύλληψή του. Ανάφερε πως αρχικά τέθηκε σε απομόνωση, έμεινε γυμνός για πέντε ημέρες και δεν του δόθηκε τροφή για επτά.

Ο Nouak δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία πήρε το τηλέφωνό του και τον εμπόδισε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του.

Βρέθηκε να περιμένει έξω από τη διεύθυνση της Αστυνομίας, μετά την απελευθέρωσή του. Ο άντρας φαίνεται να έχει και τα δυο του μάτια μαυρισμένα, σοβαρούς μώλωπες στο πρόσωπο και άλλα σημάδια βίας στο σώμα του.

«Έμεινα πέντε μέρες γυμνός και επτά χωρίς φαγητό. Τότε τρεις αστυνομικοί με πήραν με το αυτοκίνητο και με άφησαν σε μια περιοχή περίπου 20 χιλιομέτρων μακριά [από εδώ]. Νόμιζα ότι θα με πήγαιναν στο αεροδρόμιο του Ρίνας για να με εκδώσουν, αλλά δεν το έκαναν. Πήγα στον δρόμο και έκανα ωτοστόπ και μετά μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο όπου έμεινα για τρεις μέρες. Έφυγα από το νοσοκομείο γιατί θέλω το τηλέφωνό μου. Δεν έχω μιλήσει με τους γονείς ή τα παιδιά μου από το Ραμαζάνι…. Η αστυνομία με χτύπησε έτσι», είπε στους Αλβανούς δημοσιογράφους.

Έχει αναφερθεί ότι έκτοτε κατάφερε να υποβάλει έκθεση στην αστυνομία για την κακομεταχείριση του.

Ο αριθμός των μεταναστών που ταξιδεύουν μέσω της Αλβανίας έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Συνεργαζόμενοι με οργανωμένες ομάδες λαθρεμπόρων που περιλαμβάνουν Αλβανούς, Κούρδους, Έλληνες και λαθρέμπορους από τη Μέση Ανατολή, πληρώνουν μεταξύ 100 και 1000 ευρώ για να ταξιδέψουν στη χώρα. Μερικοί συλλαμβάνονται από την αστυνομία ενώ πολλοί δεν εντοπίζονται.

Σχετικά με τον εν λόγω γεγονός η Αστυνομία αρνείται τους ισχυρισμούς του νεαρού Μαροκινού, υποστηρίζοντας πως τραυματίστηκε σε κάποιον καυγά με πολίτες της πόλης και φέροντας μαζί του ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο η Αλβανία αποτελεί τη χώρα του παραλόγου. Από τη μία ο Αλβανός ΠτΔ να διοργανώνει ημερίδα τιμώντας τη διαφορετικότητα και από την άλλη οι δημόσιοι λειτουργοί να βιαιοπραγούν σε εναντίον ενός ανθρώπου διαφορετικής εθνικότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου