Γερμανικά ΜΜΕ: Τραγικό πρόσωπο ο Ράμα

Γερμανικά ΜΜΕ: Τραγικό πρόσωπο ο Ράμα

Την ανάλυση των αλβανικών εκλογών έχουν αρχίσει τα γερμανικά ΜΜΕ, ενώ ακόμη συγκλίνουν ότι στην Αλβανία δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι τις εκλογές της Κυριακής.

Ο Erich Rathfelder της εφημερίδας Tageszeitung γράφει ότι η Αλβανία δεν έχει προοπτική. Σύμφωνα με τον ίδιο, "Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ήταν ένας φάρος ελπίδας πριν από οκτώ χρόνια, αλλά η συμμετοχή του στη διαφθορά τον καθιστά σχεδόν τραγικό πρόσωπο."

Η παγκόσμια κοινή γνώμη φαίνεται να κατανοεί αρκετά το τι συμβαίνει στην Αλβανία, ειδικά στα θέματα της διαφθοράς που στην κοινωνία προωθούνται από τους πολιτικούς.

Επίσης και η φιλελεύθερη βουλευτής, Renata Alt, δεν αναμένει σημαντική αλλαγή στην Αλβανία, μετά τις εκλογές της 26ης Απριλίου 2021. "Ανεξάρτητα από το ποιος θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, δεν αναμένεται πραγματική αλλαγή στην Αλβανία. Ο Ράμα έχει επικριθεί για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη δικαιοσύνη, αλλά ακόμη και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή μποϊκοτάζ, δεν φαίνεται να είναι πραγματική εναλλακτική λύση. Κανένα από τα κόμματα δεν έδωσε περισσότερες από μερικές ασαφείς προεκλογικές υποσχέσεις.", δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης η βουλευτής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Deuche Welle, η οποία γράφει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μετά τις εκλογές στην Αλβανία. Όπως όλα δείχνουν, η χώρα οδηγείται σε μια μακρά αντιευρωπαϊκή στασιμότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου