Αλβανία: Διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για 30 υποψήφιους βουλευτές

Αλβανία: Διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για 30 υποψήφιους βουλευτές

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την επαλήθευση των κατηγοριών σχετικά με δύο υποψήφιους βουλευτές προχωρά η Γενική Εισαγγελία στην Αλβανία ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της 25ης Απριλίου. Πριν από λίγες ημέρες η αλβανική εφημερίδα "Sot" έφερε στο φως της δημοσιότητας την ύπαρξη 30 υποψηφίων βουλευτών, διαφόρων πολιτικών παρατάξεων, για τους οποίους η μονάδα αποποινικοποίησης της Γενικής Εισαγγελίας στα Τίρανα διενεργεί έρευνα σχετικά με το παρελθόν τους.

Κατά τη χθεσινή ημέρα άρχισαν η διερευνητική διαδικασία καθώς και οι σχετικές επαληθεύσεις για τους δύο πρώτους υποψηφίους. Τα αρμόδια εισαγγελικά όργανα ανακοίνωσαν πως οι έρευνες για δύο εισαγγελικά όργανα έχουν τελειώσει και πως γίνεται λόγος για τον υποψήφιο του Κινήματος "Thurje" Napoleon Laska και τον υποψήφιο του ΣΚΕ Artur Baku. Συγκεκριμένα στο επίσημο έγγραφο της εισαγγελίας, αποδεικνύεται ότι ο Laska είναι αθώος και του επιτρέπεται ελεύθερα η κάθοδος στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης, Artur Baku, σύμφωνα με την επιστολή της μονάδας αποποινικοποίησης στο Γενικό Εισαγγελέα, η οποία έχει πραγματοποιήσει τις επαληθεύσεις, αποδεικνύεται πως συλλήφθηκε κατά το 2015 για κατάχρηση καθήκοντος . Ωστόσο, όπως φαίνεται στο έγγραφο της εισαγγελίας, παρόλα αυτά, το έγγραφο για το Baku έχει σταλεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ένα όργανο το οποίο έχει την εξουσία να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με αυτό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι απέχουμε μόλις λίγες μέρες από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, είναι πιθανό η απόφαση ή οι πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τους υποψηφίους που εξετάζονται αυτό το διάστημα από τη Γενική Εισαγγελία, αναμένεται να οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της 25ης Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν ένας υποψήφιους βουλευτής εκλεγεί, η Εισαγγελία και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, μπορούν να αιτηθούν την κατάργηση της απόφασης εκλογής τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου