Έλλειψη μέτρων προστασίας και αισχροκέρδεια από τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο από την Κακαβιά

Έλλειψη μέτρων προστασίας και αισχροκέρδεια από τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο από την Κακαβιά

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών ΜΜΕ βρέθηκε η συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς ύστερα από τα νέα μέτρα που αφορούν την παράταση απαγόρευσης εισόδου προσώπων από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, εκτός των άλλων, ανέδειξε την προχειρότητα και την αμελή στάση των εταιρειών λεωφορείων που έχουν αναλάβει την μεταφορά επιβατών που έχουν δικαίωμα εισόδου στην χώρα στον προορισμό τους.

Από την στιγμή που τα λεωφορεία που εκτελούσαν απευθείας τα δρομολόγια από Αθήνα - Αλβανία, είναι σταθμευμένα και δεν τους χορηγείται η απαραίτητη άδεια για να λειτουργήσουν, ξεκίνησε μια νέα διαδικασία για την μεταφορά των πολιτών από και προς Αλβανία. Εταιρείες από Αλβανία και Ελλάδα σε συνεργασία μεταξύ τους μεταφέρουν τους επιβάτες στα σύνορα όπου τους αποβιβάζουν για να περάσουν πεζοί τα σύνορα και στην συνέχεια επιβιβάζονται στο άλλο λεωφορείο.

Αυτή η νέα μέθοδος μεταφοράς έχει αυξήσει κατά πολύ το κόστος του εισιτηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει να κοστίζει τρεις φορές επάνω σε σχέση με τις τιμές προ κορονοϊού. Ως επιχείρημα στα παράπονα των επιβατών για το υψηλό κόστος οι εταιρείες κάνουν λόγο για υψηλό λειτουργικό κόστος καθώς επιβάλλεται να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να βάζουν 25 επιβάτες αντί για 50 που χωράει το κάθε λεωφορείο.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ η κάμερα του ΣΚΑΙ βρέθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες όπου μια νεαρή κοπέλα προέβη σε καταγγελία καθώς όπως είπε πλήρωσε ένα ακριβό εισιτήριο, γιατί όπως της είπαν το λεωφορείο δεν θα ήταν γεμάτο και τελικά βρέθηκε σε ένα λεωφορείο με 50 άτομα.

«Πληρώνουμε τριπλάσιο το εισιτήριο για να τηρηθούν τα μέτρα και τελικά βλέπουμε να γεμίζει όλο το λεωφορείο, αυτό δεν είναι κοροιδία;» δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα η νεαρή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου