Τηλεδιάσκεψη Βαρβιτσιώτη με τον ασκούντα χρέη ΥΠΕΞ Αλβανίας Gent Cakaj

Τηλεδιάσκεψη Βαρβιτσιώτη με τον ασκούντα χρέη ΥΠΕΞ Αλβανίας Gent Cakaj

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Gent Cakaj.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας για τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, πρόσκληση προς την αλβανική πλευρά εν όψει των υπουργικών συναντήσεων που προγραμματίζονται στη χώρα μας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Cakaj ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επικροτώντας, ταυτόχρονα, τις επιλογές της Ελληνικής Προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας, η οποία και αποτελεί το κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπό την αίρεση της τήρησης των καθορισμένων προϋποθέσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και ο σεβασμός και η προστασία των μειονοτήτων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την προεδρία του οποίου ασκεί, κατά το τρέχον έτος, η Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου