ΟΧΙ στον εποικισμό των χωριών της Δρόπολης και την εθνοκάθαρση της B. Ηπείρου

ΟΧΙ στον εποικισμό των χωριών της Δρόπολης και την εθνοκάθαρση της B. Ηπείρου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα για μετεγκατάσταση 30.000 μουσουλμάνων μεταναστών από την Τουρκία στην αλβανική επικράτεια και συγκεκριμένα δίπλα σε συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα). Τα δημοσιεύματα αυτά επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Τελευταίες πληροφορίες όμως, από την Βόρειο Ήπειρο, κάνουν λόγο όχι απλά για δημιουργία «δομών φιλοξενίας» σε παραμεθόριες περιοχές αλλά για εγκατάσταση μουσουλμάνων εποίκων εντός των χωριών Βουλιαράτες και Πέπελη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επίταξη οικιών που δεν κατοικούνται, για την στέγαση των εποίκων.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο μικρό χωριό Άρσι Λέγκο, κοντά στο Αργυρόκαστρο 50 μετανάστες, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες άλλων περιοχών που φέρονται ότι θα φιλοξενήσουν μετανάστες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον τελευταίο αλβανικό νόμο 2018 για τις ιδιοκτησίες που ψηφίστηκε από την αλβανική βουλή. Ο οποίος φαίνεται πως θα είναι και το εργαλείο για την αρπαγή των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Είναι φανερό ότι επιχειρείται πληθυσμιακή αλλοίωση των περιοχών στις οποίες διαβιεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Αν ο σκοπός της μετεγκατάστασης ήταν η διαφυγή τους προς την κεντρική Ευρώπη τότε οι δομές της φιλοξενίας θα τοποθετούνταν στα παράλια της βορείου και κεντρικής Αλβανίας από όπου τα ταχύπλοα των διακινητών θα μπορούσαν γρήγορα να τους μεταφέρουν στις απέναντι ιταλικές ακτές.

Η εγκατάσταση των μεταναστών, ακόμα, τόσο κοντά στην ελληνική μεθόριο δείχνει την πιθανότητα και την δυνατότητα της διείσδυσης των ατόμων αυτών στην ελληνική επικράτεια από μία μεθόριο δασώδη και δύσκολο να φυλαχθεί, για τους όποιους τουρκικούς σχεδιασμούς.

15 Μαρτίου 2020 

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με την Αλβανία
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλη μία αθλιότητα του χασισο-καθεστώτος Ράμα που δεν σέβεται απολύτως τίποτα....
Αλλά στην Ευρώπη τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές....καλά θα κάνει ο Ράμα να προσέχει τις φιλίες του με τον Ερντογάν γιατί στο τέλος αμφότεροι θα έχουν πολύ κακό τέλος...
Η Βόρεια Ήπειρος εντός ΕΕ δεν θα μείνει μόνη της να κάνουν οι άλλοι ότι γουστάρουν. Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να παρέμβει και να προστατέψει την ελληνική μειονότητα, επιβάλλοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και άρα την ημιαυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Αυτό δεν το ξέρει κανένας πολιτικός μας;

Καταρχάς, η συμφωνία της ίδρυσης της Αλβανίας (δε θέλω να χαρακτηρίσω τον Βενιζέλο για αυτή του την συμφωνία) αναφέρονταν σε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Οι Βορειοηπειρώτες δεν αναγνωρίζονταν ως αλβανική μειονότητα, αλλά ως Έλληνες.
Στη συνέχεια, η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου επικυρώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαΐου 1914.
Με αυτό το Πρωτόκολλο αναγνωρίζονταν το ειδικό καθεστώς των Ηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.
Η αποδοχή εκείνης της συμφωνίας ανακοινώθηκε λίγες μέρες αργότερα στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου.
Άρα έχει ισχύ.
Και μπορεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας να μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή μιας και κηρύχθηκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά παρόλα αυτά ισχύει αφού δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη.

Που σημαίνει ότι η αυτονομία και το δικαίωμα των Βορειοηπειρωτών για αυτοδιάθεση ισχύει.
Όμως, όχι μόνο δεν τηρούνται από το αλβανικό κράτος, αλλά στις μέρες μας γίνεται εθνοκάθαρση και έπεται εποικισμός...
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να παρέμβει για να προστατέψει την ελληνική μειονότητα επιβάλλοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με την προοπτική ένα δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα.

Αυτό βέβαια δεν το περιμένω από τον νυν πρωθυπουργό μας δήθεν τάχα Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε βέβαια από τον ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα, αλλά από την μελλοντική πατριωτική μας κυβέρνηση.

ΥΓ. Ότι έγραψα είναι αληθές 100% και ...καρατσεκαρισμένο όπως θα έλεγε και η Μαλβίνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ολοι αυτοι που πιστευουν πως εδω κατι θα γινει αυτος λειτουργει τι θα καταστρεψει του ελληνισμου.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη