Εκτενές ρεπορτάζ της Bild για τους δεσμούς του Έντι Ράμα με την μαφία

Εκτενές ρεπορτάζ της Bild για τους δεσμούς του Έντι Ράμα με την μαφία

Εκτενές ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα η Γερμανική εφημερίδα «Bild» σε ότι αφορά στις σχέσεις της Κυβέρνησης Ράμα με οργανωμένες ομάδες διακίνησης ναρκωτικών και εν γένει τον υπόκοσμο.

Όλη αυτή την περίοδο απ' τον Ιανουάριο όταν η αλβανική εκπομπή δημοσίευσε περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κρατικών αξιωματούχων, από σχετικό ανακριτικό φάκελο, όπου γίνονταν συναλλαγή για την εξαγορά από βαρόνους των ναρκωτικών στην περιοχή του Δυρραχίου, ψήφων υπέρ του Ράμα, η κυβέρνηση προσπάθησε ελέγχοντας τα εγχώρια ΜΜΕ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο οι αποκαλύψεις αυτές νομιμοποίησαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που από τον Φλεβάρη είναι στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση της Κυβέρνησης του σοσιαλιστή Έντι Ράμα, καθώς η πλειοψηφία στη Βουλή έχει προκύψει ακριβώς με την εξαγορά ψηφοφόρων με χρήματα προερχόμενα απ' τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η όλη αυτή αντίδραση μπορεί να ελέγχεται εσωτερικά και ο Ράμα να καταφέρνει προς το παρόν να ελέγχει την κατάσταση, έχει όμως επιφέρει την αφύπνιση απ' το εξωτερικό και ειδικά μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών. Προ εβδομάδων ήταν και πάλι η "Bild" που είχε σχετικό δημοσίευμα με το ρόλο της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος στο δημόσιο βίο της Αλβανίας και την πολιτική. Ο Ράμα δια βουλευτών του είχε τότε απαντήσει ότι πρόκειται για δημοσιεύματα που χορηγεί και πληρώνει η αντιπολίτευση. Αυτό προφανώς είχε προσβάλει την ακεραιότητα της Γερμανικής εφημερίδας και ο αρθρογράφος είναι προειδοποιήσει για υπομονή ώστε να έρθουν στο φως τα επιχειρήματα.

Και επανήλθε στο σημερινό της φύλλο με πλούσιο υλικό όπου δεν απουσιάζει άμεσα ή έμμεσα και ο ίδιος ο Ράμα να παζαρεύει με ισχυρή μαφιόζικη ομάδα στο Δυρράχιο όχι μόνο ψήφους αλλά και την κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών στην συγκεκριμένη περιφέρεια…

Για τους γνωρίζοντες πρόκειται βέβαια για κοινό μυστικό. Ωστόσο όμως τις διαστάσεις και τον απροκάλυπτο τρόπο δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Άλλο τόσο που έρχεται με την εγκυρότητα της "Bild" οι αποκαλύψεις της οποίας προφανώς αποτελούν χαριστική βολή και αίρουν κάθε προσπάθεια για άλλοθι απ' το Ράμα και την ομάδα του.

Το Γερμανικό πολιτικό φύλλο μιλάει ανοιχτά για την επιρροή που έχει πάνω στο Ράμα η συγκεκριμένη ομάδα μαφίας η οποία του διασφαλίζει ψήφους, για εγγύηση της διασφάλισης ελευθερίας κίνησης τους επιβάλει βουλευτή στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ράμα, παίρνει δουλειές στην περιοχή του Δήμου Δυρραχίου, διορίζει κρατικούς υπαλλήλους, εγγράφει στα υποθηκοφυλακεία ακίνητα που έχουν παράνομη προέλευση κ.α.

Το σημερινό δημοσίευμα είναι βέβαιο ότι θα εντείνει τη σεισμική δυναμική που εκδηλώνεται ήδη στο αλβανικό πολιτικό τοπίο. Σε μια άλλη χώρα προφανώς θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της Κυβέρνησης αλλά όχι στην Αλβανία.

Παρά ταύτα σίγουρα θα προσδώσει άλλες διαστάσεις στην αντικυβερνητική διαδήλωση που η αντιπολίτευση οργανώνει το Σάββατο, 8 Ιούνη, το απόγευμα στα Τίρανα και θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τα πράγματα για το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

tachydromos.org

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου