Αρπαγή περιουσιών στην Χειμάρρα - Προκλητική απάντηση του αλβανικού ΥΠΕΞ

bushati Bushati

Με ειρωνικούς τόνους, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απάντησε σήμερα στην χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις αρπαγές των περιουσιών στην περιοχή της Χιμάρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως όσοι θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Και αφού κάνει μια αναφορά στην δέσμευση της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων, κλείνει με υποδείξεις αναφέροντας πως η Αλβανία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην περιοχή σχετικά με τον σεβασμό και την προστασία των μειονοτήτων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις

12/12/2018

Το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας εκφράζει την έκπληξή της για τη δήλωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 11.12.2018.

Ως ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Αλβανία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Στρασβούργου και εφαρμόζει τις αποφάσεις του.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα το οποίο απολαμβάνει αδιακρίτως και εξίσου κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν το δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήρια σε περίπτωση εικαζόμενων παραβιάσεων αυτών των δικαιωμάτων.

Το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών, εκφράζει τη λύπη του για τη δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία στηρίζεται σε διαστρέβλωση των γεγονότων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, έχει ως στόχο την καταγραφή περιοχών με προοπτική τουριστικής ανάπτυξης οι οποίες υπάγονται σε καθεστώς "κρατικής ιδιοκτησίας".

Ο Υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι το αλβανικό κράτος τελούσε και θα τελεί πάντοτε υπό την δέσμευση της προστασίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η δέσμευση αυτή αποδεικνύεται από την ένταξή μας στην Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, συνταγματικές εγγυήσεις σε αυτόν τον τομέα, καθώς και τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανία.

Απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική πλευρά για αντικειμενική ανάγνωση των γεγονότων και της πραγματικότητας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το ευρύ νομικό πλαίσιο, εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή πρακτική, καθώς η μεγάλη παράδοση της κοινωνικής συνύπαρξης στην Αλβανία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση στην περιοχή.

Μητσοτάκης προς επίτροπο Χαν: «Η ΕΕ να τραβήξει το...
Αυτές είναι οι περιουσίες που υφαρπάζει το αλβανικ...
 
  1. Σχόλια (4)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο βουνό να δώσει τίτλους ιδιοκτησίας.. Από πότε τα βουνά έγιναν ιδιόκτητα που τα βρήκε. Η απλά πετάξαμε μια πέτρα και όπου φτάσει αυτό είναι δικό μού. Ρε καθίσταται φρόνιμα ότι θα γίνει εκεί είναι για το καλό τούς τουρισμό θα φέρει..

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω πως τα παρακάτω είναι σχετικά:

Διακήρυξη των Ηνωµένων Εθνών για τα Δικαιώµατα
των Αυτοχθόνων Λαών
Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση µε το Ψήφισµα 61/295 της 13ης
Σεπτεµβρίου 2007...............

Άρθρο 26
1. Οι αυτόχθονες λαοί έχουν δικαίωµα στη γη, τα εδάφη και στις πλουτοπαραγωγικές
πηγές που παραδοσιακά τους ανήκουν, που βρίσκονται στην κατοχή τους,
χρησιµοποιούνται ή έχουν αποκτηθεί µε άλλο τρόπο.
2. Οι αυτόχθονες λαοί έχουν το δικαίωµα να είναι κάτοχοι, να χρησιµοποιούν, να
αναπτύσσουν και να ασκούν έλεγχο στη γη, τα εδάφη και στις πλουτοπαραγωγικές
πηγές που κατέχουν, λόγω της παραδοσιακής κυριότητας ή άλλης παραδοσιακής
κατοχής ή χρήσης ή απόκτησης µε οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
3. Τα Κράτη θα αναγνωρίσουν και θα προστατεύουν νοµικά τη γη, τα εδάφη και τις
πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η αναγνώριση αυτή θα γίνεται µε τον δέοντα σεβασµό
προς τα έθιµα, τις παραδόσεις και τα συστήµατα κατοχής της γης των
ενδιαφεροµένων αυτόχθονων λαών.

Υ.Γ. (αφορά σχόλιο προηγουμένου)Η ελληνική πολιτική(το κατ΄ ευφημισμόν Ελληνικό κράτος) δεν έχει αφήσει στη μοίρα του τον ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου.Αγνοεί και μάχεται τον ελληνισμό χωρίς διακρίσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προκλητικός είναι με αυτά που λέει... Α ρε δεν πάτε καλά.. Αλά έπρεπε να σας πι σας συνδέω με τα @@ μου και τελειώνει η υπόθεση

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν… είναι όπως εκφράζετε το Υπεξ Αλ. Τότε γιατί δεν έχει δώσει τίτλους ιδιοκτησίας στους Έλληνες μειονοτικούς?... Γιατί εξόντωσαν όλα τα έγραφα ιδιοκτησίας και έβαλαν απανωτές περιουσίες…; Η πολιτική τους εκφράζετε σε δύο όψεις…μία.. εσωτερική που ούτε θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχει αυτή η μειονότητα και η άλλη… η εξωτερική πολιτική που όλα παρουσιάζονται ωραία και καλά, να υπάρχει μόνο η περιουσία ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ… ΔΊΝΟΥΝ… ΑΝΤΙΔΕΡΟ αγοράζοντας ξένους διπλωμάτες… να μη εκφράζονται αλλά απεναντίας να παρουσιάζουν τα πράγματα « ρόδινα» και μέσα σε όλα αυτά… και την ελληνική πολιτική που χρόνια τώρα σιωπά και έχει αφήσει σε ελεημοσύνη των ελληνισμό της Βόριου Ηπείρου.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη