Το μίσος για την Ελλάδα, ο στόχος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων

Το μίσος για την Ελλάδα, ο στόχος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων

Η ένταξη της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος ήταν μεν η ικανοποίηση των αυτουργών Ιταλών και Αυστροουγγαρέζων, που είχαν τα δικά τους συμφέροντα στην Αδριατική και των Αλβανών φεουδαρχών να φτιάξουν το δικό τους κρατίδιο, ήταν όμως κι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την διατήρηση και σωτήρια της.

Πονοκέφαλος διότι γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους την αδικία που έγινε, την αγωνιστικότητα των επιφανών Βορειοηπειρωτών και την αγάπη τους για την Ελλάδα, γνώριζαν όμως πολύ καλά πως εκκρεμούσε ένα υπογραμμένο κι απ’ αυτούς Πρωτόκολλο, η υλοποίηση του οποίου θα έκοβε την όρεξή τους.

Για την ελάφρυνση του πονοκεφάλου αυτού βρήκαν τα αντίδοτα.

Έπρεπε πάσης θυσίας να εφαρμόσουν την πληθυσμιακή αφομοίωση κι άλλος τρόπος δεν υπήρχε από την αλλοίωση του πληθυσμού. Η πρώτη απόπειρα έγινε από το βασιλιά Ζώγκου όπου θέλησε να κατεβάσει κατά εκατοντάδες ορεσίβιους και να δημιουργήσει αλβανικά χωριά στον Βορειοηπειρωτικό χώρο. Διαμαρτυρήθηκε τότε η Ελλάδα και το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε.

Το συνέχισε ύπουλα και μεθοδευμένα η κυβέρνηση του δικτάτορα Χότζα με τις Κρατικές Γεωργικές Επιχειρήσεις, τις στρατιωτικές μονάδες κι άλλα κυβερνητικά ιδρύματα που «έσπειρε» στον βορειοηπειρωτικό χώρο, κουβαλώντας δεκάδες αλβανικές οικογένειες ως «εργατική δύναμη» και ως «ειδικευμένοι».

Ύπουλα η δικτατορία, φανερά και σκόπιμα η δημοκρατία τα τελευταία 28 χρόνια. Σήμερα που μιλάμε πολλές κοινότητες μετατράπηκαν σε μεικτές. Η αλλοίωση είναι δεδομένη.

Δεύτερο αντίδοτο ήταν η δικτατορία. Η τρομοκρατία και η βία διαμέσου των φυλακίσεων, εξορίσεων και θανατικών ποινών, οι εν ψυχρών δολοφονίες εκείνων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Οι στατιστικές μιλούν για θηριωδία, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία πέρασαν απαρατήρητα από τους Τρανούς της Γης. Επίσης οι στατιστικές μιλούν, πως σε σύγκριση με τον αριθμό του πληθυσμού, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα υπερτερούσε πάρα πολύ.

Τρίτο αντίδοτο η κομμουνιστική προπαγάνδα. Όλα τα διαδικτυακά μέσα, ο προφορικός και γραπτός λόγος, οι ινστρούχτορες του κόμματος, οι κυβερνητικοί και κομματικοί ιθύνοντες, οι μαζικές οργανώσεις του Δημοκρατικού Μετώπου, των Επαγγελματικών Ενώσεων, της Γυναίκας, της Νεολαίας, των Πιονέρων… είχαν έναν και μοναδικό σκοπό: να επευφημήσουν τη χώρα των αετών, την μοναδική στον κόσμο που χτίζει το σοσιαλισμό στηριζόμενη στις δυνάμεις της, του φαναριού στην Ευρώπη και στον κόσμο και να καυτηριάζανε τις ιμπεριαλιστικές χώρες, ιδίως την Ελλάδα. Η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο. Η αιτία όλων των κακών. Που ζηλεύει γιατί οι μειονοτικοί στην Αλβανία ζουν ελευθέρα, χωρίς αφεντικά. Τέτοια ήταν η πλύση εγκεφάλου που κατόρθωσαν ώστε Μειονοτικοί να έβριζαν την Ελλάδα. Αυτοί να αποφάσιζαν για την καταδίκη των ομοεθνών τους. Αυτοί να ξεπερνούσαν το όριο και να πολλαπλασιάζανε τον αριθμό των κουλάκων, των εχθρών του λαού και να εφάρμοζαν την πάλη των τάξεων με το μεγαλύτερο φανατισμό.

Ξεφυλλίζοντας σήμερα τα «Βιβλία της Δόξας», ιστορικά των χωριών, (ευτυχώς όχι σε όλα) αισθάνεσαι μια απέχθεια, μια αηδία για τα γραφόμενα, τα ψεύδη, τις διαστρεβλώσεις και το μίσος που ξεχειλίζει κατά της Ελλάδος. Ας αναφέρουμε μερικά:

«Το χωριό μας δεν είχε σχολείο. Το άνοιξε η ελληνική προπαγάνδα για τους δικούς της σοβινιστικούς σκοπούς». «Οι Έλληνες φαντάροι πήραν δια της βίας χωρικούς, μάλιστα τους κακομεταχειρίστηκαν όπου πέθανε στα χέρια τους ο…» «Το 1883-84 η επιρροή των Ελλήνων σοβινιστών ήταν πολύ μεγάλη. Το Ελληνικό Πατριαρχείο, για τα συμφέροντα των Ελλήνων σοβινιστών, έντυνε την προπαγάνδα διαμέσου του κλήρου και του μεγαλοϊδεατισμού των Ελλήνων προς την κατεύθυνση να εξελληνίσουνε τους Αλβανούς» «Το 1912, η ελληνική κυβέρνηση για δικούς της σκοπούς έστειλε πλοία και πήρε δια της βίας πολλούς χωρικούς της Νοτίου Αλβανίας δια την Κέρκυρα»…

Οι γράφοντες των ιστορικών μπορούσαν να αποφύγουν τέτοιες ηλιθιότητες, αλλά η πλύση εγκεφάλου και ο φόβος υπερνικούσε την πραγματικότητα.

Με τα αντίδοτα αυτά, οι εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις είχαν το κεφάλι τους ήσυχο στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό οι πολιτικές άλλαξαν σύμφωνα τα συμφέροντα. Η Ελλάδα απαθής.

Με το DNΑ του μίσους ριζωμένο βαθιά στις ψυχές πολλών Αλβανών, με την έξαρση του εθνικισμού, με τα νέα αντίδοτα που μεταχειρίζονται και οι σημερινές κυβερνήσεις, δύσκολα να φύγει το μίσος αυτό.

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, τα συμφέροντα των ...
Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους στη Βόρεια...
 
  1. Σχόλια (5)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν έχει εκπαίδευση τους Αλβανούς καλά στη παραποίηση της Ιστορίας.
Οι Αλβανοί έκαναν επανάσταση κατά των Τούρκων, Αλβανοί ήταν και οι ήρωες της επανάστασης και ενδιαφέρθηκαν να απελευθερώσουν την Ελλάδα αλλά όχι την πατρίδα τους.
Σας έχουν ντοπαρει τόσο πολύ που δεν μπορείτε να δείτε καθαρά. Δυστυχώς.
Το κακό για τη χώρα σας είναι ότι μόνο να χάσετε έχετε με αυτά τα μυαλά.
Γιατί συνεχίζοντας έτσι οι οικογενειάρχες από την πατρίδα σας θα αντιμετωπίζονται αλλιώς σιγά σιγά κ
από τους ντόπιους και φυσικά αν δεν διορθωθειτε ξεχαστε την Ε.Ε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γκιαούρηδες ποιος σας είπε ότι σας μισούμε; Να μας δίνετε ότι σας ζητούμε (ελευθερία, γη, λεφτά, γυναίκες και παιδιά, ζωές, ιστορία) και να δείτε τι ωραία θα περάσουμε. Όλα τα άλλα είναι εθνικισμοί...
Γιατί δεν ήμασταν μια οικογένεια τότε που ζούσαμε χαρούμενα επί σουλτάνου;
Τι άλλο θέλετε βρε αχάριστοι;

This comment was minimized by the moderator on the site

γράφετε ότι να ναι οι Αλβανοί δεν μισούμε τους Έλληνες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λετε μαλακιες μην φυτεύετε μίσος μεταξύ των λαών οι Αλβανοί δεν μισούν τους Έλληνες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανιστοριτοσ

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη