Βρέθηκαν τα οστά 55 Σαμίων πεσόντων στην Αλβανία;

pesontes-1516686881

Συνεχίζονται οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών, των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, από το Έπος του ’40.

Η αλβανική κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα, για την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης, εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής οστών Ελλήνων πεσόντων στη γειτονική χώρα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, Εμμανουήλ Πέτρου, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για τους ήρωες των Ιμίων, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε από το βήμα, ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 55 πιστοποιημένοι Σάμιοι αγωνιστές που έπεσαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Η Σάμος πήρε μέρος στον πόλεμο του ’40,με το 18ο Σύνταγμα Πεζικού υπο τον υποδιοικητή, Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Χαράλαμπο Κεφαλόπουλο.

Αυτή την στιγμή γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με Εφέδρους Αξιωματικούς από όλη την Ελλάδα, να βρεθούν οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, για ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο – Ιταλικού πολέμου 1940, με τη μέθοδο του DNA.

Ο κ. Πέτρου τόνισε «Για την ανάπαυση των ψυχών των στρατιωτών μας, ήρθε η ώρα να τους αναγνωρίσουμε. Να τους κλάψουμε. Να τους κάνουμε ένα τρισάγιο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν επί του αλβανικού εδάφους, οι οποίοι είτε ετάφησαν πρόχειρα, είτε καθόλου, ανέρχεται σε περίπου 8.000

πηγή:samos24.gr

Ανοιχτά «μέτωπα» με Σκόπια, Τουρκία και Αλβανία γι...
Διήμερη περιοδεία Γιούνκερ στην Αλβανία
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click