Τον Ιούνιο του 2025 η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Τίρανα - Δυρράχιο

Τον Ιούνιο του 2025 η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Τίρανα - Δυρράχιο

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στις εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής Τιράνων - Δυρραχίου, καθώς και του νέου κλάδου προς το αεροδρόμιο Τιράνων, Ρίνας.

Σύμφωνα με τον Gentian Liko, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας, τα έργα έχουν φτάσει στο 70% της ολοκλήρωσής τους, με νέα προθεσμία ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2025.

Η λειτουργία της ανανεωμένης σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη, τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντικά.

Μια τεχνική έκθεση από το Διεθνές Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, με τίτλο "Μια βιώσιμη αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του σιδηροδρόμου Τιράνων - Δυρραχίου", υπολογίζει τα καθαρά οφέλη για μια περίοδο 30 ετών σε 270,34 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό λαμβάνει υπόψη τα έσοδα από τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, σε συνδυασμό με τα εξοικονομημένα κόστη σε τομείς όπως η υγεία, ο χρόνος, το περιβάλλον, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η λειτουργία οχημάτων.

...

Αλβανία: Δύο σιδηροδρομικές γραμμές έτοιμες έως το 2030

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για Παραγωγικές Δραστηριότητες, Εμπόριο και Περιβάλλον και η Πράσινη Ομάδα του αλβανικού Κοινοβουλίου πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση την Τρίτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου