Ποινή φυλάκισης για 9 εννέα Αλβανίδες που συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση υπέρ της τζιχάντ

Ποινή φυλάκισης για 9 εννέα Αλβανίδες που συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση υπέρ της τζιχάντ

Το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) στην Αλβανία έκρινε ένοχες 9 γυναίκες που επαναπατρίστηκαν από τη Συρία, κατηγορούμενες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πολεμικές δραστηριότητες σε ξένη χώρα.

Η δικαστής Rudina Palloj επέβαλε ποινή 7 ετών φυλάκισης σε κάθε γυναίκα, η οποία τελικά τέθηκε σε αναστολή για 5 χρόνια. Με τη συνοπτική δίκη, η ποινή θα μειωνόταν σε 4 χρόνια και 8 μήνες. Η Εισαγγελία ζήτησε την αναστολή της ποινής και την προφυλάκιση για 5 χρόνια.

Πρόσθετα, οι καταδικασθείσες απαγορεύεται να συναναστρέφονται άτομα που ερευνώνται ή καταδικάζονται για παρόμοια αδικήματα, καθώς και να συχνάζουν σε χώρους με άτομα ριζοσπαστικών πεποιθήσεων.

Οι 9 γυναίκες έφυγαν για τη Συρία το 2013-2014, ακολουθώντας τους συζύγους τους, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τρομοκρατικές ομάδες Al-Nusra και Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία των αλβανικών υπηρεσιών πληροφοριών, περίπου 140 Αλβανοί μαχητές έχουν πολεμήσει στη Συρία και το Ιράκ. Το 2016, 9 άτομα που στρατολόγησαν μαχητές για τη Συρία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή 126 ετών φυλάκισης. Η Αλβανία έχει επαναπατρίσει πολίτες που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

...

SPAK: Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες των συζύγων Αλβανών πολεμιστών του ISIS

Οι ομολογίες της Floresha Rasha, χήρας του Lavdërim Muhaxheri, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που έχει το SPAK σε βάρος 23 κατηγορουμένων που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο πλευρό της τρομοκρατικής...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου