38χρονος που είχε ληστέψει τράπεζα το 2015 εκδόθηκε στην Αλβανία

38χρονος που είχε ληστέψει τράπεζα το 2015 εκδόθηκε στην Αλβανία

Ένας Αλβανός, ηλικίας 38 ετών και κάτοικος Shijak, εκδόθηκε σήμερα από την Ιταλία στην Αλβανία. Ο 38χρονος κατηγορείται για κλοπή σε τράπεζα το 2015.

Το 2023, το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Η σύλληψη αφορούσε κατηγορίες για "Δημιουργία δόλιων σχεδίων σχετικά με τον ΦΠΑ", "Κατάθεση ψευδών στοιχείων", "Πλαστογραφία σφραγίδων" και "Απόκρυψη εισοδήματος", που διαπράχθηκαν σε συνεργασία.

Το 2015, ο Varaku είχε καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Περιφέρειας Δυρραχίου σε φυλάκιση 6 ετών και 8 ημερών. Μετά από έφεση, η ποινή του μειώθηκε και του απομένει να εκτίσει 1 έτος και 7 ημέρες για "Κλοπή τραπεζών και ταμιευτηρίου", που επίσης διαπράχθηκε σε συνεργασία.

Η σύλληψη του Varaku πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ιταλικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Ιντερπόλ. Ο Αλβανός είχε κηρυχθεί διεθνώς καταζητούμενος μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2015 ένας μασκοφόρος και οπλισμένος άνδρας εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Shijak και απέσπασε χρηματικό ποσό. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης ήταν ο 38χρονος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου