Εσκομπάρ: «Έχουμε προβλήματα επικοινωνίας με την κυβέρνηση Κούρτι»

Εσκομπάρ: «Έχουμε προβλήματα επικοινωνίας με την κυβέρνηση Κούρτι»

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θεωρούν την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου εταίρο. Ο Esocbar είπε ότι η εταιρική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Κοσσυφοπεδίου είναι μια εταιρική σχέση μεταξύ λαών και δεν σχετίζεται με σωστά ονόματα.

Ο Εσκομπάρ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προβλήματα επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι και λέει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει και το Κοσσυφοπέδιο με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ακόμη και με τις γειτονικές χώρες.

«Η εταιρική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Κοσσυφοπεδίου είναι μια συνεργασία μεταξύ ανθρώπων. Δεν είναι μια συνεργασία μεταξύ συγκεκριμένων ανθρώπων. Έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κούρτι. Και δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε αυτό το πρόβλημα, το Κοσσυφοπέδιο έχει επίσης προβλήματα επικοινωνίας με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες όπως η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία. Θα θέλαμε η εταιρική σχέση να επιστρέψει όπως ήταν πριν", είπε ο Εσκομπάρ.

Όσον αφορά την απόφαση της Τράπεζας του Κοσόβου για το σερβικό δηνάριο, ο Εσκομπάρ είπε ότι κάλεσαν την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να λάβει σοβαρά υπόψη τις συστάσεις τους.

«Δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα της απόφασης, αλλά την εφαρμογή της. Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να βρεθεί λύση για αυτήν την απόφαση, η οποία ήταν καταστροφική», είπε ο Εσκομπάρ.

...

Εσκομπάρ: «Το Κόσοβο δεν μας αντιμετωπίζει ως συνεργάτες»

Σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στα Σέρβικα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Gabriel Escobar, εξέφρασε την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στά...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου