ΥΠΕΣ Γερμανίας: Εξετάζουμε την πρακτικότητα της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας

ΥΠΕΣ Γερμανίας: Εξετάζουμε την πρακτικότητα της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας

Οι χώρες που βρίσκονται στον ευρωπαϊκό δρόμο και σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου μπορούν να γίνουν εταίροι της Γερμανίας για τις διαδικασίες ασύλου.

Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέιζερ, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διαδικασιών ασύλου σε τρίτες χώρες, οι οποίες βρίσκονται στο δρόμο προς την Ευρώπη και πληρούν τα πρότυπα του κράτους δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση βλέπει την πρακτικότητα της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέιζερ, είπε ότι «υπάρχουν ειδικοί που θεωρούν πιθανή μια τέτοια ρύθμιση, άλλοι λένε ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για αυτό. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά. Κριτήριο για εμάς είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς προστατεύονται στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία και στο σύνταγμά μας».

Ως χώρες που μπορούν να ληφθούν υπόψη, η Faeser αναφέρει «χώρες που βρίσκονται στο δρόμο προς την Ευρώπη και σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Εν τω μεταξύ, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, η υπουργός Εσωτερικών Φαίζερ υποσχέθηκε επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ. «Ενισχύουμε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων με 1.160 επιπλέον υπαλλήλους», δήλωσε η Φέιζερ στη γερμανική εφημερίδα.

...

Human Rights Watch: Η συμφωνία Ράμα - Μελόνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο λ διεθνής οργανισμός Human Rights Watch επέκρινε την Πέμπτη τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ως καταχρηστική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Το Σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου