Μ. Βρετανία: Συνελήφθησαν 2 Αλβανοί μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Μ. Βρετανία: Συνελήφθησαν 2 Αλβανοί μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Δύο Αλβανοί υπήκοοι συνελήφθησαν χθες το πρωί (27 Φεβρουαρίου) μετά από σειρά επιδρομών της ομάδας επιβολής μετανάστευσης σε περιοχή του Λονδίνου (Finsbury Park).

...

Αλβανός βαρόνος ναρκωτικών απελαύνεται από τη Βρετανία μετά από 14 χρόνια φυλάκισης

Ένας Αλβανός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά θα απελαθεί από τις βρετανικές φυλακές, καθώς δικαστές αποφάσισαν ότι η απειλή που θέτει για τη δημόσια ασφάλεια υπε...
Οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι ανήκουν σε δίκτυο που χρησιμοποιεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αεροπορικά εισιτήρια για να κλείσει θέσεις σε πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο για 27 Αλβανούς μετανάστες, δίνοντάς τους οδηγίες να ζητήσουν άσυλο χρησιμοποιώντας τα διαβατήριά τους κατά την άφιξή τους. Οι συλλήψεις οδήγησαν στην ανακάλυψη ναρκωτικών της κατηγορίας Α και ένας από τους άνδρες συνελήφθη αργότερα ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών.

Τον περασμένο μήνα, συνελήφθησαν άλλα επτά ύποπτα μέλη του ίδιου εγκληματικού δικτύου μετά από την εκτέλεση ενταλμάτων σε 3 διευθύνσεις στο Finsbury Park.

Η σύλληψη ακολουθεί μια σύνθετη και ταχεία έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα ποινικών και οικονομικών ερευνών του Υπουργείου Εσωτερικών, με τη συνδρομή της Συνοριοφυλακής και των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αξιωματικοί βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για πλαστά βρετανικά έγγραφα άδειας διαμονής με βιομετρικά στοιχεία και αεροπορικά εισιτήρια που εκδόθηκαν από τους υπόπτους σε μετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα. Πιστεύεται ότι η ομάδα έχει κλείσει θέσεις σε 11 πτήσεις με προορισμό αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για τους μετανάστες.

Οι άνδρες που συνελήφθησαν χθες το πρωί ταυτοποιήθηκαν αφού αξιωματικοί συνέδεσαν τα στοιχεία κράτησής τους με μετανάστες που έφτασαν με παράνομες πτήσεις μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιανουαρίου 2023.

Ο Υπουργός για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Μετανάστευσης, Michael Tomlinson, δήλωσε:

«Τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα για να εκμεταλλευτούν τα σύνορά μας και τους νόμους μας. Βάζουν ζωές σε κίνδυνο. Είναι ζωτικής σημασίας να προηγούμαστε των εγκληματικών συμμοριών πίσω από αυτά τα εγκλήματα και ευχαριστώ τους αξιωματικούς μας για τις σκληρές τους προσπάθειες που οδήγησαν στην επιτυχία αυτής της επιχείρησης

Ο Richard Darwesh, Εγκληματολογικός και Οικονομικός Ερευνητής στο Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε:

«Οι σημερινές συλλήψεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την εξάρθρωση αυτού του δικτύου διακίνησης ανθρώπων και τη διασφάλιση ότι τα μέλη του θα κρατηθούν, θα δικαστούν και θα απομακρυνθούν γρήγορα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μήνυμά μας είναι σαφές - αν θέσετε ζωές σε κίνδυνο, θα διασφαλίσουμε ότι θα αντιμετωπίσετε όλο το βάρος του νόμου.»

Όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η δραστηριότητα αυτή έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τη συνεργασία του με την Αλβανία για να επιταχύνει την απομάκρυνση όσων δεν έχουν δικαίωμα να παραμένουν στη χώρα.

Έχει συσταθεί μια νέα κοινή ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει ανταλλαγές προσωπικού επιβολής του νόμου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας.

Από την 1η Ιουλίου 2021, έχουν επιστραφεί περισσότεροι από 8.000 Αλβανοί υπήκοοι που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και παραβιάσεις του νόμου περί μετανάστευσης, ενώ οι αφίξεις μικρών σκαφών από την Αλβανία μειώθηκαν κατά 90% το 2023.

...

Σε κάθειρξη 24 ετών καταδικάστηκε Αλβανός «βαρόνος» στην Αγγλία - Είχε εισάγει 500 κιλά κοκαΐνης στη χώρα

Ο «βασιλιάς» μιας συμμορίας ναρκωτικών που εισήγαγε κοκαΐνη αξίας εκατομμυρίων λιρών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών. Ο Helios Nanaj, 37 ετών, από το Smugglers Way, Wandsworth, Λονδίνο, κρίθηκε ένοχ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου