Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Μπελέρη - Κοκαβέση

Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Μπελέρη - Κοκαβέση

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ανέβαλε την σημερινή δίκη για την 5η Μαρτίου, ημέρα όπου αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση της έδρας για τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Σήμερα η υπεράσπιση διάβασε τα συμπεράσματά της για την αθωότητα των κατηγορουμένων, τα οποία είχε συνοψίσει σε 54 σελίδες. Στο επίκεντρο των δικηγόρων βρέθηκαν κυρίως τα στοιχεία που προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις τα οποία και χαρακτήρισαν αναξιόπιστα και παράνομα.

«Όλες οι ενέργειες της αστυνομίας έγιναν πριν η Εισαγγελία της Αυλώνας καταχωρίσει την ποινική διαδικασία. Η μαρτυρία του βασικού μάρτυρα, Άρσεν Ράμα, δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν καθώς έχει αλλάξει 3 φορές την κατάθεσή του. Αποδείχτηκε επίσης στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας πληρώθηκε για την συμμετοχή του στην υπόθεση από τα μυστικά κονδύλια της αστυνομίας. Δεν έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο Άρσεν Ράμα συναντήθηκε με τον Φρέντη Μπελέρη, μια φωτογραφία η οποία υποτίθεται τους απαθανάτιζε μαζί, δείχνει τον Μπελέρη μαζί με έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο και επιβεβαίωσε ότι είναι αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες και όχι ο Αρσέν Ράμα. Το τηλέφωνο που βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με την εισαγγελία ανήκει στον Παντελή Κοκαβέση, κατασχέθηκε ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών, πράγμα που εγείρει υποψίες εάν το τηλέφωνο ανήκε στον ίδιο».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Παντελής Κοκαβέσης πήρε το λόγο και απευθύνθηκε στο δικαστήριο ζητώντας ευνοϊκή ποινή σε ενδεχόμενη καταδίκη εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και επιβάλουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται το Ωνάσειο για τις θεραπείες του. Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε ο Φρέντης Μπελέρης, όμως ο πρόεδρος επικαλούμενος την προχωρημένη ώρα, ανακοίνωσε πως θα του δοθεί ο λόγος στην επόμενη δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου.

Στην παρούσα φάση της δίκης, δεν προβλέπονται καταθέσεις των κατηγορουμένων συνεπώς πρόκειται περί της τελευταίας τους τοποθέτησης πριν την ανακοίνωση της ποινής. Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε εάν οι δυο κατηγορούμενοι επιθυμούν να καταθέσουν, απάντησαν αρνητικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη αντιμετώπισή τους από το δικαστήριο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε πως πρόκειται για μια παράνομη διαδικασία και ο λόγος που κρατείται στη φυλακή ο Μπελέρης εδώ και 10 μήνες είναι για να μην αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου Χιμάρας.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου και ώρα 13:30.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, η εισαγγελία στο πόρισμά της ζήτησε καταδίκη σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών για τον Φρέντη Μπελέρη, και 2 χρόνια με αναστολή και μέτρα ασφαλείας για τον Παντελή Κοκαβέση.

...

Φυλάκιση 2,5 έτη πρότεινε η εισαγγελία του SPAK για τον Φρέντη Μπελέρη

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση. Σήμερα η εισαγγελία κατέθεσε το πόρισμα της για την υπόθεση και πρότεινε ποινή ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου