Ξεκαθάρισμα στις βρετανικές φυλακές: Απελαύνονται 3.300 ξένοι κρατούμενοι - Ανάμεσά τους 200 Αλβανοί

Ξεκαθάρισμα στις βρετανικές φυλακές: Απελαύνονται 3.300 ξένοι κρατούμενοι - Ανάμεσά τους 200 Αλβανοί

Ο Βρετανός Υπουργός Δικαιοσύνης, Άλεξ Τσοκ, δήλωσε σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι κλέφτες και διακινητές ναρκωτικών που βρίσκονται στις βρετανικές φυλακές θα απελαθούν στις χώρες τους.

...

200 επιπλέον Αλβανοί κρατούμενοι αναμένεται να φτάσουν στα Τίρανα από την Μ. Βρετανία

200 Αλβανοί κρατούμενοι θα μεταφερθούν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αλβανία για να εκτίσουν την υπόλοιπη ποινή τους. Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πρωθυπουργών Ρίσι Σουνά...

Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης να απελευθερώσει χώρους στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα άτομα που θα εγκαταλείψουν τη Βρετανία δεν θα επιστρέψουν.

"Θα κάνω τα πάντα για να διατηρήσω ασφαλείς τους Βρετανούς πολίτες", δήλωσε ο Υπουργός Τσοκ.

Για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, ο Υπουργός Κρις Φίλιπ διορίστηκε να υλοποιήσει το σχέδιο απελάσεων, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των 3.300 θέσεων στις φυλακές που κατέχονται από αλλοδαπούς.

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 1/3 των αλλοδαπών στις βρετανικές φυλακές. Από τους 88.000 κρατούμενους στην Αγγλία και την Ουαλία, οι 10.441 είναι αλλοδαποί.

Ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία με την Αλβανία για τη μεταφορά 200 επικίνδυνων εγκληματιών που εκτίουν ποινές 4 ή περισσότερων ετών στις βρετανικές φυλακές και αναμένεται τώρα να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Οι Αλβανοί αποτελούν περίπου το 13% του αριθμού των αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, το υψηλότερο ποσοστό, με περίπου 1.323 άτομα αυτή τη στιγμή. Ο πρώτος απελαθείς, αποκαλύπτει ο Τσοκ, είναι ένας διακινητής ναρκωτικών που καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης.

...

Αλβανοί κρατούμενοι πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση 1500 λίρες για να επιστρέψουν στην Αλβανία

Σε ορισμένους κρατούμενους στη Μεγάλη Βρετανία προσφέρθηκαν 1.500 λίρες για να γυρίσουν πίσω στην Αλβανία, σύμφωνα με το BBC και κάποιοι σχεδιάζουν να επιστρέψουν ως ευκαιρία να δραπετεύσουν από τη φυ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου