Σύνοδος Κορυφής ΕΤAD 2024: Στόχος η άντληση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την απολιγνιτοποίηση στα Δ. Βαλκάνια

Σύνοδος Κορυφής ΕΤAD 2024: Στόχος η άντληση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την απολιγνιτοποίηση στα Δ. Βαλκάνια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤAD) διοργανώνει τη Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων Δυτικών Βαλκανίων 2024 στα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 09:00 ώρα Αγγλίας και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΤAD, του LinkedIn και του YouTube.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και διεθνείς επενδυτές, με στόχο την ανάδειξη πιθανών επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών στην περιοχή και την προώθηση περιφερειακών διασυνοριακών έργων.

Παραδοσιακά, το κορυφαίο σημείο της συνόδου αποτελεί η Διαδραστική Σύνοδος Πρωθυπουργών, όπου οι ηγέτες της περιοχής και ο Πρόεδρος της ΕΤAD θα απευθυνθούν στο κοινό και θα μοιραστούν το συνολικό τους όραμα για την περιοχή. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει μια εκτεταμένη συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις από διεθνείς επενδυτές.

Καθώς η προώθηση της πράσινης μετάβασης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Τράπεζας για την περιοχή, θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστό πάνελ για τη "Πράσινη Ενέργεια στα Δυτικά Βαλκάνια", το οποίο θα συγκεντρώσει επενδυτές και βασικούς πολιτικούς σε υπουργικό επίπεδο για συζήτηση για τη μεγιστοποίηση της άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων για την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Αυτή είναι η έκτη κατά σειρά Σύνοδος Κορυφής της ΕΤAD για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της περιοχής.

Τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν προτεραιότητα για την ΕΤAD, περιλαμβάνοντας την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Σερβία. Η ΕΤAD είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στην περιοχή, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου