Η Μελόνι χαιρετίζει την ψήφιση της μεταναστευτικής συμφωνίας από την αλβανική βουλή: «Ευχαριστώ Αλβανία» για τη φιλία

Η Μελόνι χαιρετίζει την ψήφιση της μεταναστευτικής συμφωνίας από την αλβανική βουλή: «Ευχαριστώ Αλβανία» για τη φιλία

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση από το αλβανικό κοινοβούλιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αλβανία στον τομέα της μετανάστευσης.

...

"Πράσινο φως" από την αλβανική βουλή για τη μεταναστευτική συμφωνία με την Ιταλία

Η σημερινή συνεδρίαση της Αλβανικής Βουλής σημαδεύτηκε από ένταση και λεκτικές συγκρούσεις. Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε την απόσυρση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) από την ψηφοφορία για την ποινική α...

Σε δήλωσή της, η Μελόνι ευχαρίστησε τον Αλβανό ομόλογό της Έντι Ράμα, τους αλβανικούς θεσμούς και τον αλβανικό λαό για τη φιλία και τη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Rama-Meloni, ένας γιγαντιαίος καταυλισμός προσφύγων θα δημιουργηθεί στο Gjadër του Shengjin, με σκοπό την υποδοχή όσων φεύγουν από την Αφρική και κατευθύνονται προς την Ιταλία.

Η συμφωνία ψηφίστηκε από το αλβανικό κοινοβούλιο με πλειοψηφία, παρά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία προσέφυγε ανεπιτυχώς στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η κατασκευή του καταυλισμού αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, με στόχο να είναι έτοιμος εντός ενός έτους. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα φιλοξενούνται στην Αλβανία δεν θα ξεπερνά τους 36.000.

...

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Αλβανίας - Ιταλίας για τις συντάξεις;

Τα χρόνια εργασίας Αλβανών πολιτών που εργάζονται και ζουν στην Ιταλία, θα αναγνωρίζονται στην Αλβανία όταν συνταξιοδοτηθούν. Αλβανία και Ιταλία υπογράφουν τη συμφωνία για τις συντάξεις αυτή...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου