Δίκτυο καλλιέργειας κάνναβης με επικεφαλής Αλβανό εξαρθρώθηκε στη Σκωτία

Δίκτυο καλλιέργειας κάνναβης με επικεφαλής Αλβανό εξαρθρώθηκε στη Σκωτία

Ο I.K., 52 ετών, Αλβανός υπήκοος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο του Στέρλινγκ για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. Η καταδίκη έρχεται μετά από έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA) και της αστυνομίας της Σκωτίας, η οποία οδήγησε στην αποκάλυψη και κατάσχεση 500 φυτών κάνναβης.

Ο Αλβανός, υψηλόβαθμο στέλεχος σε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς να επισκέπτεται δύο ιδιοκτησίες στη Γλασκώβη και στο Χάρθιλ τον Απρίλιο του 2022.

Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε στην πρώτη τοποθεσία, που εδρεύει σε μια πρώην τράπεζα στη Great Western Road της Γλασκώβης, οι αστυνομικοί βρήκαν 350 φυτά κάνναβης, καθώς και εξελιγμένα συστήματα για φύτευση, καλλιέργεια και άρδευση.

Παρόμοια διάταξη βρέθηκε και στη δεύτερη τοποθεσία στη West Main Street, στο Χάρθιλ, όπου υπήρχαν άλλα 150 φυτά.

Η συνολική αξία της κάνναβης που κατασχέθηκε υπολογίζεται από τους ειδικούς της NCA σε πάνω από 300.000 λίρες.

Ο 52χρονος, μετά τις έφοδους, εγκατέλειψε τη χώρα, ωστόσο επέστρεψε στη Σκωτία λίγους μήνες αργότερα και συνελήφθη τον Ιούλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Αλβανός κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες για παραγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β και δύο για προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Β.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου