Συμφωνία με Ιταλία και «Αμνηστία»: Ψηφοθηρικό αδιέξοδο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία

Συμφωνία με Ιταλία και «Αμνηστία»: Ψηφοθηρικό αδιέξοδο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία

Το κυβερνών κόμμα στην Αλβανία επιδιώκει ψηφοφορία για δύο σημαντικά νομοσχέδια την Πέμπτη στη Βουλή: τη συμφωνία Ράμα-Μελόνι για τους μετανάστες και τον νόμο για την "Αμνηστία".

...

Ράμα: Θα εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική αμνηστία με κάθε κόστος

Ο Ράμα αμφισβήτησε τη διεθνή κοινότητα που επικρίνει τη Δημοσιονομική Αμνηστία, δηλώνοντας ότι θα γίνει με κάθε κόστος και ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζεται υποστήριξη. «Θέλω ν...

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκέντρωσε τη Δευτέρα την κοινοβουλευτική του ομάδα για να συζητήσει την απαιτητική ατζέντα.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Μπλέντι Τσούτσι, ενημέρωσε ότι το κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει ψήφους από την αντιπολίτευση για να περάσει αυτά τα νομοσχέδια, καθώς και τα δύο χρειάζονται 84 ψήφους για να εγκριθούν, αριθμό που οι σοσιαλιστές δεν διαθέτουν μόνοι τους.

"Πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας με την αντιπολίτευση για να ψηφίσουμε αυτά τα νομοσχέδια την Πέμπτη", δήλωσε ο Τσούτσι.

Η Ιταλική Γερουσία έδωσε την τελική της έγκριση στη συμφωνία με την Αλβανία για τους μετανάστες πριν από λίγες ημέρες.

Η Γερουσία έδωσε το πράσινο φως με ψήφους 93-61. Η συμφωνία, που υπεγράφη από την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Αλβανό ομόλογό της, Έντι Ράμα, στη Ρώμη τον περασμένο Νοέμβριο, προβλέπει τη δημιουργία από την Ιταλία κέντρων υποδοχής στην Αλβανία για έως και 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες το μήνα που διασώζονται από ιταλικά πλοία στη Μεσόγειο και την Αδριατική θάλασσα.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της το φθινόπωρο του 2022, η δεξιά κυβέρνηση Μελόνι έχει απευθυνθεί σε τρίτες χώρες σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μη νόμιμη μετανάστευση δια θαλάσσης προς την Ιταλία, η οποία το 2023 αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

...

Εγκρίθηκε από την ιταλική Γερουσία η συμφωνία με την Αλβανία για 2 κλειστά κέντρα λαθρομεταναστών

Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε οριστικά την συμφωνία της χώρας με την Αλβανία, η οποία προβλέπει την δημιουργία δύο κλειστών κέντρων για παράτυπους μετανάστες. Τα κέντρα θα δημιουργηθούν σε περιοχή της β...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου