Ράμα: Θα εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική αμνηστία με κάθε κόστος

Ράμα: Θα εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική αμνηστία με κάθε κόστος

Ο Ράμα αμφισβήτησε τη διεθνή κοινότητα που επικρίνει τη Δημοσιονομική Αμνηστία, δηλώνοντας ότι θα γίνει με κάθε κόστος και ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζεται υποστήριξη.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκτός Αλβανίας και θέλουν να φέρουν τα εμβάσματα τους εδώ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων φέρνουν ανεπίσημα, να είναι ρεαλιστές ότι θα κάνουμε τη δημοσιονομική αμνηστία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με κάθε δικαίωμα που έχουμε να το κάνουμε και είμαι πολύ βέβαιος ότι η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλάβει και δεν χρειάζεται να μας υποστηρίξει γιατί δεν έχει νόημα και να της ζητήσουμε να το στηρίξει, αλλά δεν θα το αποτρέψει και θα αποδεχτεί την αρχή του δικαιώματος», δήλωσε στη συνάντηση με το Συντονιστικό Συμβούλιο της Διασποράς για τη δημοσιονομική αμνηστία.

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς εκπρόσωποι στην Αλβανία, την ΕΕ και το Αμερικανικό Σώμα έχουν ταχθεί κατά της πρωτοβουλίας λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί, ο Ράμα τόνισε ότι θα κάνει τη δημοσιονομική αμνηστία με κάθε κόστος.

«...είναι πολύ μεγάλη αδικία και είναι επίσης απαράδεκτο να αντιμετωπίζουμε σε αυτού του είδους τη συζήτηση όποιον δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να μας προδικάσει ως χώρα που, αν και το έχει στο συνταγματικό της δικαίωμα, ακόμα και γιατί είναι απαραίτητο να το κάνει, παρόλο που σήμερα αυτό είναι ξεκάθαρα ένα μέτρο που υποστηρίζεται μαζικά από τους πολίτες της χώρας», είπε ο Ράμα. .

Αυτό το σχέδιο νόμου της αλβανικής κυβέρνησης έχει κατακριθεί σθεναρά από τους βασικούς συμμάχους της Αλβανίας, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ο Ράμα επιμένει να προχωρήσει με αυτήν την πρωτοβουλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου