Η Τουρκία εγκρίνει την έκδοση διαβόητου Αλβανού εγκληματία που διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Η Τουρκία εγκρίνει την έκδοση διαβόητου Αλβανού εγκληματία που διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Ο Dritan Rexhepi θα εκδοθεί στην Αλβανία καθώς το δικαστήριο της Τουρκίας έκανε δεκτό το αίτημα των αλβανικών αρχών για έκδοση.

...

Ο Αλβανός ναρκο-βαρώνος που συνελήφθη στην Τουρκία διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Δύο χρόνια αφότου ένας δικαστής στο Εκουαδόρ απελευθέρωσε πρόωρα τον Dritan Rexhepi και περισσότερο από ένα χρόνο αφότου δεν ήταν γνωστή η τοποθεσία του, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τα μέτρα που είχαν τ...

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2006 από την αλβανική αστυνομία, δραπέτευσε το ίδιο βράδυ από μια ελαττωματική πόρτα σε αστυνομικό τμήμα του Δυρραχίου και καταδικάστηκε ερήμην για φόνο από αλβανικό δικαστήριο. Έκτοτε άσκησε έφεση για αυτήν την καταδίκη μέσω των δικηγόρων του χωρίς επιτυχία.

Η αλβανική απόδρασή του σηματοδότησε την πρώτη από τις τρεις, καθώς η ευρωπαϊκή αστυνομία τον καταδίωξε με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Στην Ιταλία, συνελήφθη και δραπέτευσε και πάλι. στο Βέλγιο, σκαρφάλωσε πάνω από έναν τοίχο. Σε μια σύλληψη στο Εκουαδόρ το 2014, συνελήφθη με πάνω από 600 λίβρες κοκαΐνης, συνεργαζόμενος με έναν τοπικό διακινητή που συνδέεται με κολομβιανά και μεξικανικά καρτέλ.

Η οργάνωση που ηγείται είναι γνωστή ως Kompania Bello. Δημοσιογράφοι ερευνητές που παρακολούθησαν την υπόθεσή του παρατήρησαν ότι ταξίδευε σε όλο τον κόσμο με πλαστά διαβατήρια, μεταξύ των οποίων και στην Αλβανία, αλλά μια επίσκεψη στην Τουρκία αποδείχθηκε μοιραία, όπου είχε εισέλθει στη χώρα με κολομβιανό διαβατήριο που εντοπίστηκε από την ιταλική αστυνομία, η οποία στη συνέχεια διαβίβασε τις πληροφορίες στους Τούρκους ομολόγους τους/

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου