Διένειμαν ναρκωτικά σε σχολεία και μαγαζιά - 20 συλληφθέντες στα Τίρανα

Διένειμαν ναρκωτικά σε σχολεία και μαγαζιά - 20 συλληφθέντες στα Τίρανα

Η Κρατική Αστυνομία της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά από τρίμηνη έρευνα, συνέλαβε 20 άτομα και 4 άλλοι είναι καταζητούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια 2 κιλά και 120 γραμμάρια κοκαΐνης, 300 δόσεις κάνναβης, 130 δόσεις ηρωίνης, χρηματικό ποσό περίπου 5 εκατομμυρίων λεκ, 1700 ευρώ, 11 οχήματα και 29 κινητές συσκευές.

Οι συλληφθέντες σε συνεργασία μεταξύ τους δρούσαν σε μικρές ομάδες και διένειμαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές των Τιράνων και της Κάμζας, κοντά σε σχολεία, νυχτερινά κέντρα και άλλα μέρη όπου σύχναζαν νέοι.

Σύμφωνα με τις έρευνες, προέκυψε ότι τα μέλη των εγκληματικών αυτών ομάδων χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα μηνύματα και ταξίδευαν κυρίως με μέσα μαζικής μεταφοράς για αποφυγή αιφνιδιαστικών ελέγχων από την Αστυνομία.

«Τους πρώτους 3 μήνες του τρέχοντος έτους έχουν οριστικοποιηθεί 5 προληπτικές διαδικασίες σε συνεργασία με την Εισαγγελία, υπάρχουν πάνω από 6 κιλά κοκαΐνης και ηρωίνης και περίπου 80 κιλά κάνναβης και πάνω από 20 άτομα έχουν τεθεί σε χειροπέδες», αναφερθεί η αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου